האם ניתן לקבל זיכוי כספי על טיפול שיניים לא מוצלח?

  • שתל במקום כתר
    דליה | 13/11/2019 11:56

    עשיתי כתר בלבד אצל רופא

    לאחר חצי שינה הכתר נפל

    ויש סדק בשן .

    אני צריכה עכשיו שתל.

    הרופא מוכן לזכות אותי רק אם אני ממשיכה אצלו ועושה שתל רק בעלות הטיפול?

    זה חוקי?

    • האם ניתן לקבל זיכוי כספי על טיפול שיניים לא מוצלח?
      עו"ד ורד פרי | 13/11/2019 16:32

      שלום דליה,

      לכאורה, כתר אמור להחזיק מעמד מספר שנים, ולא חצי שנה, ואם הוא נפל אחרי חצי שנה, ייתכן שהעבודה לא נעשתה כראוי.  לכאורה שילמת על תוצאה מסויימת שלא הושגה - ולכן אם יש הסכמה לכך שהתוצאה אינה התוצאה המוסכמת - את זכאית לקבל השבה של התשלום שלך, בלי קשר להמשך הדרך. עם זאת - ייתכן שהרופא יעלה טענות שהנפילה של הכתר אינה תוצאה של איכות עבודתו - ולכן יהיה סבור שלא צריך להשיב לך את כספך.
      במקרה שהוא חושב שעבודתו הייתה טובה, הוא למעשה הולך לקראתך כשהוא מוכן לתת לך זיכוי בתנאי של המשך טיפול.
      אם הטיפול של הכתר לא נעשה במיומנות סבירה - אי אפשר להתנות את ההחזר בהמשך טיפול אצל אותו רופא שיניים.
      עם זאת - ייתכן שתצטרכי לנהל הליך משפטי כלשהו כדי לקבל את כספך בחזרה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • שינים
        דליה | 13/11/2019 20:11

        מדובר ברופא בקופת חולים מכבי.
        הטיפול של השתל יעשה ע"י רופא אחר בקופה
        השאלה אם אני יכולה להוכיח רשלנות.?
        או לחילופין לקבל פיצוי גבוה יותר.
        מאשר רק החזר כספי

        • איך מוכיחים רשלנות רפואית?
          עו"ד ורד פרי | 14/11/2019 11:52

          כדי להוכיח רשלנות בטיפול צריך חוות דעת של רופא שיניים, שיאמר שהטיפול לא היה בסטנדרט הטיפול הסביר, ושהתוצאה נובעת מהטיפול הרשלני. כלומר במקרה שלך - שהכתר נפל כי הטיפול היה רשלני ולא מיומן. אם אין חוות דעת כזו - לא ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.
          בתביעה בגין טיפול שיניים רשלני, בעקרון אפשר לקבל לא רק החזר כספי, אלא גם פיצוי על כאב וסבל, אבל פיצוי זה יינתן רק במקרה שתוכח הרשלנות, וגם הוא יהיה פרופורציונלי לתקופה בה נדרש טיפול מתקן ולמשך הטיפול המתקן. בשל הצורך לצרף חוות דעת, שעלותה גבוהה, בדרך כלל צריך נזק מאוד משמעותי כדי שכדאי יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.

          בברכה,

          ורד פרי, עו"ד
          מנהלת פורום רשלנות רפואית

          הרי גלעד 5, רמת גן
          טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

          • שינים
            דליה | 14/11/2019 12:02

            תודה רבה