חקירה באמצעות שיחות וידאו / זום

  • חוות דעת לעו"ד טליה
    ע | 11/11/2019 21:27

    בהמשך לתשובתך מתאריך 4.10.19 לשאלתי בענין חוו"ד מתאריך 3.10.19 אודה לך ככל שתשיבי לשאלות הבאות:

    האם ככל שהצד השני לא יבקש חקירה מרחוק מכח התקנות והפסיכולוג לא יגיע לחקירה על חוות הדעת ואבקש את הוצאת חווה"ד מהתיק האם לביהמ"ש מותר יהיה לתת פס"ד במסגרתו הוא פוסק את ההמלצות שבחווה"ד כפי שהצד השני מבקש או שאסור לביהמ"ש לתת פס"ד בו הוא מקבל את ההמלצות שבחווה"ד ואסור לו לקבל דבר מהמפורט בחווה"ד ככל שביקשתי לחקור והפסיכולוג לא יגיע לחקירה.

    שאלה נוספת ככל שיהיה דיון הוכחות הוא יהיה לאחר כניסת התקנות לתוקף. האם יהיה ביכולתי להתנגד לחקירה בדרך זו.

    • חקירה באמצעות שיחות וידאו / זום
      עו"ד טליה שנברגר | 21/11/2019 15:23

      שלום רב,

      אם תגישי בקשה לחקור את המומחה והוא לא יתייצב לעדות בית המשפט - חוות הדעת תוצא לבקשתך מהתיק. זכותך להתנגד ולהעלות טעמים לאי רצונך לאפשר חקירת מומחה בשיחת וידאו / סקייפ / זום, אולם בסופו של דבר שיקול הדעת מסור לבית המשפט והוא יקבע אם אכן תתאפשר עדות מרחוק או שלא.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il