התפטרות בדין פיטורין

  • פיצויים
    נועה | 10/11/2019 17:07

    שלום. התחתנתי ועברתי לעיר חדשה X. עזבתי את העבודה עקב כך. על מנת לקבל פיצויים ממקום העבודה מה עליי למסור להם על מנת להוכיח שעברתי בעקבות בעלי? יש ברשותו חוזה שכירות דירה בעיר X מתחילת 2019. אם אראה לעבודה את החוזה הזה שלו, ואראה גם את החוזה החדש לאחר שעברתי לגור איתו באותו בית? זה יספיק?

    (עדיין לא שינינו את הסטטוס בת"ז ואת היישוב)

    האם יש מינימום זמן שבעלי היה צריך לגור בעיר X כדי שאהיה זכאית לפיצויים?

    תודה רבה

    • התפטרות בדין פיטורין
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 13/11/2019 09:08

      בוקר אור,

      על מנת להיות זכאית לפ"פ עליך לעמוד במס' תנאים מצטברים: 1. עובד שהתפטר מעבודתו  2. העתקת את מקום מגוריך עקב הצטרפות לבן זוגך העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר בישראל, 3. הנמצאים לפחות 40 ק"מ ממקום מגוריו הקודם, 4. בתנאי שמקום מגוריו החדש של העובד רחוק יותר ממקום עבודתו לעומת מקום מגוריו הקודם 5. והעובד גר 6 חודשים לפחות במקום מגוריו החדש.

      רק במקרה שאת עומדת בכ התנאים העיל - את זכאית להתפטר בדין מפוטרת . חוזה שכירות ו/או שינוי הסטטוס בת"ז יכול למאוד לעזור. שימי ליבך כי הפ"פ משולמים חצי שנה לאחר הפיטורין.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com