מהם הקריטריונים לקבלת סיוע משפטי?

  • זכאות לעורך דין מהסנגוריה הציבורית
    ערן | 10/11/2019 13:52

    שלום

    מהם הקרטריונים להיות זכאי לקבל עורך דין מהסנגוריה הציבורית?

    • מהם הקריטריונים לקבלת סיוע משפטי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 13/11/2019 20:54

      ערן, שלום,

      להלן הקריטריונים, כפי שהעתקתי מאתר האינטרנט שלהם:

      הזכאות לקבלת סיוע משפטי מותנית בשלושה תנאים מצטברים:

      מבחן נושאי של עניינים משפטיים שבהם ניתן להעניק סיוע משפטי.

      בחינת זכאות כלכלית: הסיוע המשפטי מוענק רק לזכאים לכך מבחינה כלכלית, פרט בנושאים המפורטים מטה.

      המבחן הכלכלי כולל שני מבחנים מצטברים:

      מבחן הכנסה: בחינת גובה ההכנסה של מגיש הבקשה ומשפחתו.

      יחיד או משפחה עד שלוש נפשות שגובה הכנסתם עד 67% מהשכר הממוצע במשק (השכר הממוצע במשק עומד כיום על 10,581 ₪). לכל נפש נוספת יש תוספת של 6%. בענייני מעמד אישי לא נבדקת הכנסת בן או בת זוג.

      מבחן הרכוש: בחינה כי הרכוש השייך למגיש הבקשה וניתן למימוש (למשל: חסכונות, רכב וכו') או הרכוש שעבורו תינתן הלוואה, אינו עולה על שילוש השכר הממוצע במשק (31,743 ₪). סייג זה לא חל על דירת מגורים או רכוש של בן או בת זוג.

      בנושאים הבאים לא נבחנת הזכאות הכלכלית של מבקשי הסיוע: ביטוח לאומי, ניצולי שואה, אשפוז בכפייה, ייצוג הורים בהליכי אימוץ, ילדים ונוער, גביית מזונות חו"ל, נפגעי סחר בבני אדם, נפגעי עבירות המתה (רצח והריגה), נפגעי עבירות מין (בהליכים פליליים ובקבלת צו מגבלות על חזרתו של הפוגע לסביבת הנפגע/ת), נפגעי פעולות איבה, משפחות שכולות, עניינים רפואיים לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות או סיוע משפטי לחושפי מעשי שחיתות במקום עבודתם.

      בחינת הסיכוי משפטי להצלחת ההליך: בכל תיק (למעט חריגים, כגון: ייצוג בוועדות פסיכיאטריות, ייצוג הורים בהליכי אימוץ ילדים וכיו"ב) ייבחן הסיכוי המשפטי להצלחה בהליך. במסגרת זו נבחן הפן העובדתי והפן המשפטי, תוך בחינת הראיות והטענות של הצד שכנגד. במקרים גבוליים תינקט מדיניות מרחיבה.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il