רשלנות רפואית במהלך לידת ואקום.

  • לידה שהתסבכה
    לימור | 31/10/2019 13:15

    שלום וברכה,

    שאלה לי - לידה שהסתבכה ובסוף נגמרה בלידת וואקום - התינוק נולד עם "עצמות גולגולת חופפות" - בבית החולים אמרו שהכל בסדר. לאחר כמה שבועות הראש של התינוק לא גדל משמעותית וכעת שלחנו אותנו לMRI. אני ממש מפחדת. אם חס וחלילה יהיו תוצאות לא תקינות. ניתן לטעון לרשלנות רפואית?

    • רשלנות רפואית במהלך לידת ואקום.
      עו"ד מיכל סטרוגו | 09/11/2019 23:11

      לימור שלום,

      על מנת ליתן תשובה רצינית ומקצועית לשאלתך, יש לבחון בשלב ראשון באם אכן קיים נזק כלשהו ומה משמעות לכך שהראש של התינוק לא גדל. אני מניחה שהתמונה תהיה ברורה יותר לאחר  בדיקת ה-MRI.

      כולי תקווה כי הבדיקה תהיה תקינה וכי הכל יהיה בסדר.

      יחד עם זאת, במידה וממצאי הבדיקה יעידו על נזק כלשהו, יהיה צורך לבחון באם הנזק הקיים, נגרם במהלך ו/או בעקבות הלידה והוצאת התינוק באמצעות ואקום.

      על מנת לבחון את הדברים, המלצתי היא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית אשר יבחן את כל הפרטים והמסמכים הרפואיים הקשורים לאירוע, יתייעץ עם מומחה רפואי העוסק בתחום, ורק לאחר מכן יוכל להגיע למסקנה ולהמליץ, האם ניתן לטעון לרשלנות רפואית.

      הנני תקווה כי הבדיקות תהיינה תקינות וכי לא תזדקקי לייעוץ משפטי בנושא זה.

      בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com