חניית נכים

  • חניית נכים
    דניאל | 07/11/2019 21:54

    שלום וברכה
    אני גר בירושלים וחניתי בחניה של נכה ללא ידיעה הכביש לא היה מסומן בצבע מיוחד לחנית נכה, אך כן היה תמרור חדש שלא הבכנתי בו. הרחוב עבר שיפוץ גדול למשך כמה חודשים, כול השילוט ירד ובימים האחרונים החזירו את השילט לרחוב , ועדיין לא סיימו את השיפץ ,ולא צבעו את חניית הנכה ..שאלתי היא
    האם יש לי עליה בזה שהחנייה לא סומנה בצבע על הכביש והשיפוץ טרם הסתיים ?

    • חניית נכים
      יעקבי | 08/11/2019 06:52

      שלום דניאל,

      אין חובה לצבוע את שטח חניית הנכים, אבל...

      על פי קובץ הנחיות של משרד התחבורה (לעניין תמרור 437 סעיף 3 תת-סעיף ג') יש לסמן את גבולות החניה בתמרור 819 (קו לבן).

      • חניית נכים
        דניאל | 08/11/2019 10:38

        תודה רבה על מהירות תגובתך
        אך יש לי שאלה אחרונה
        האם אני יכול לגשם עם טענה זו לבית המשפט ?
        ואם כן איפה אוכל למצוא את התקנה הזאת בצורה יותר מנומקת ?