חובת הארקה תקינה בדירה שכורה

  • חובת הארקה תקינה בדירה שכורה
    שחר | 05/11/2019 19:17

    שלום,

    אני שוכרת דירה מזה שנה וחצי. לפני כשלושה שבועות הייתה התלקחות של התיבה החשמלית בתוך הדירה שהובילה לשריפה. לאחר כיבוי השריפה הגיע חשמלאי מוסמך לבדוק מה היה מקור ההתלקחות ולתקן את המערכת החשמלית כיוון ולא היה חשמל בדירה. נמסר לי ממנו כי הוא החליף את הלוח החשמלי כך שיהיה חשמל ואוכל לשוב לישון בביתי אך שאין מערכת הארקה תקינה בדירה ולכן יצטרך לשוב ולהתקין מערכת כדי שהדירה תהיה ראויה למגורים.

    לאחר שבועיים מבלי שבעל הדירה שלי יצור עימי קשר שלחתי לו הודעה ובה אני מבקשת לדעת מה יהיה המשך הטיפול כיוון שהבנתי שיתכן ואצטרך לצאת מהדירה לפרק זמן מסוים בזמן שמתקנים את המערכת החשמלית. בתגובתו הוא רשם שהוא לא מתכוון להמשיך טיפול בשום צורה שהיא ושזה מקובל עליו שאין הארקה בדירה וכך המצב ישאר. ביקשתי להיפגש עימו על מנת לדון בנושא ובפגישתנו הוא אמר שוב שהוא לא מעוניין להתקין הארקה בדירה אך יבדוק מה העלויות ויעדכן אותי אם הוא מוכן לבצע את התיקונים הנדרשים או לא.

    לאחר שיחה נוספת עימו, הבהרתי לו שהנושא לוקח יותר מידי זמן ושזה לא מקובל עליי שכרגע אני נמצאת, לפי הגדרת חברת החשמל, בסכנת חיים ממשית. ביקשתי ממנו לסיים את החוזה מיידית והוא הסכים רק במידה ואמצא שוכר חלופי מה שאני לא מעוניינת לעשות כי איני רוצה להכניס אדם נוסף לסכנה שכזו ולדירה שמנוהלת בצורה כזו.

    האם עצם העובדה שאין הארקה בדירה הינה מספיקה על מנת לבטל את החוזה הקיים?

    מבירור עם חברת החשמל הובא לידיעתי שבמידה והוא לא יטפל בנושא באופן מיידי הדירה תנותק מאספקת חשמל עד להמשך טיפול. האם במידה והדבר קורה אוכל לצאת מהדירה מבלי למצוא שוכר חלופי?

    תודה מראש,

    שחר

    • חובת הארקה תקינה בדירה שכורה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/11/2019 14:45

      שלום שחר,

      על פי הוראות התוספת הראשונה לחוק השכירות והשאילה דירה איננה נחשבת ראויה למגורים אם היא מהווה סיכון בלתי סביר לבריאות השוכר או לבטחונו וכן במקרה בו לא קיימת בה מערכת חשמל.

      כל עוד הדירה איננה ראויה למגורים הדבר מהווה הפרה של חוזה השכירות, המזכה אותך, בין היתר לבטל את חוזה השכירות.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com