אנו גרים יחד בשכירות. יכירו בנו כידועים בציבור?

  • זוג חברים שחיים בשיתוף
    איילת | 02/11/2019 10:51

    זוג חברים שהחליטו לעבור לגור ביחד לדירה אותה שוכרת ע"פ חוזה האישה, וחולקים את הוצאות המחייה.

    ובנוסף לאישה יש דירה בבעלותה.

    האם קיימות לגבר זכויות בדירה שבבעלות האישה, והאם ניהול החיים המשותפים מקנות לגבר זכויות של ידוע בציבור לגבי הרכוש של האישה?

    • אנו גרים יחד בשכירות. יכירו בנו כידועים בציבור?
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/11/2019 20:53

      איילת, שלום,

      את שואלת שאלה מצויינת וחשובה.

      לצערי, התשובה היא שאין תשובה.

      בן הזוג יכול לטעון שהוא ידוע בציבור, ושמגיע לו מחצית מכל הצבירה במהלך החיים המשותפים. לצורך הכרה בידועים בציבור, אין צורך אפילו בחשבון בנק משותף. בלתי אפשרי לצפות מה יהיה גורלה של תביעה כזו. התשובה תלויה במיקום בית המשפט ובזהות השופט הספציפי שידון בתיק. גם תביעה חלשה וחסרת בסיס, חייבים לברר עד הסוף. זה עולה זמן, כסף וכאב לב, ולא פעם הצד הרגיש יותר נסחט להתפשר, גם אם הוא צודק משפטית.

      כדי להימנע מכך, אני ממליצה בחום על עריכת הסכם חיים משותפים. הוא לא הרמטי ולא מונע הגשת תביעות, אבל אם עורכים אותו כמו שצריך, הוא מקנה וודאות יחסית גדולה.

      נכון וראוי להחליט בעת שלום על הזכויות ברכוש ועל התוצאות של פירוק הקשר, כמו תעודת ביטוח.

      אולי לא רומנטי, אבל חשוב ומגן. אפילו לא צריך לאשר את ההסכם בבית המשפט...

      לסיכום, שווה אי נעימות של שבועיים על פני נטילת סיכון משפטי. אל תהססי.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il