מס רכישה העברה ללא תמורה

  • מס רכישה העברה ללא תמורה
    עידן | 05/11/2019 07:58

    שלום,

    נניח שאני מעוניין להקטין את מס הרכישה בעת רכישת דירה שניה להשקעה.

    ברמת העיקרון - האם אפשרי שבתי תקנה את הדירה (מיסוי לפי דירה ראשונה), ולאחר מכן תעביר לי אותה ללא תמורה (שליש ממס רכישה)?

    כדי שהדירה שהיא קונה תירשם על שמה (מבחינת מיסוי) היא חייבת להיות מעל גיל 18?

    לאחר כמה זמן מרגע הרכישה היא יכולה להעביר לי את הדירה?

    לאחר שהעבירה לי את הדירה היא תוכל לקנות בעתיד דירה אחרת לפי מיסוי דירה ראשונה, נכון?

    תודה!

    • מס רכישה העברה ללא תמורה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/11/2019 14:30

      שלום עידן,

      ילדים עד גיל 18 נחשבים כחלק מהתא המשפחתי לצורכי מיסוי ולכן רכישת הדירה ע"י קטין לא תביא להקלה במס כאשר להורה דירה נוספת.

      אם הבת בגירה עליה להמתין לפני העברת הדירה אליך שכן העברה תוך זמן קצר עלולה להחשב מבחינת רשות המסים כעסקה מלאכותית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com