בעלי מסרב להתגרש. מה עושים?

  • בעלי עוגן אותי
    דנה | 04/11/2019 23:17

    שלום,

    אני רוצה להתגרש מבעלי, אני מוכנה לעשות איתו הסכם גירושין הוגן, להתפשר וכו׳ אבל הוא טוען בכל תוקף שהוא ״לא רוצה לפרק את המשפחה״ מה שמאלץ אותי לפנות לבית דין.

    שאלתי היא איך יכול בית משפט לאלץ גבר כזה להתגרש?
    כלומר אני מתארת לעצמי שבמצב כזה הוא יתווכח על כל סעיף וסעיף רק לשם כך שהעניין ידחה עוד ועוד.

    תודה מראש!

    • בעלי מסרב להתגרש. מה עושים?
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/11/2019 21:36

      דנה, שלום,

      אני מצטערת לשמוע שדרכך הזוגית הגיעה לקיצה.

      על פניו, עלייך להגיש תביעת גירושין לבית הדין הרבני.

      אמנם הדין האישי דורש עילת גרושין מוכרת כדי להתגרש, אבל יש גם עילות כלליות כמו "מאיס עלי". בית הדין היום מודרני ומבין שצריך שניים לטנגו ולא ניתן להחיות נישואין כשאין היענות מצד שני בני הזוג.

      אם הנישואין נגמרו דה פקטו, אין שיתוף ואין אינטימיות, בית הדין לפחות ימליץ על מתן גט.

      לכן, זה שהבעל לא מסכים, לא אומר שצריך להרים ידיים. תפקיד הערכאה לשכנע אותו שאין טעם שיחזיק אותך בכוח.

      בכל מקרה, לפני שאת תובעת גירושין עלייך להגיש בקשה ליישוב סכסוך. כמו כן, אולי אסטרטגית נכון להתחיל דווקא בתביעות בענייני רכוש, משמורת ומזונות, כדי להשיג את התוצאה המיטבית.

      כדי להחליט כיצד לפעול ומתי, אני ממליצה לך לפנות לפגישת ייעוץ אצל עו"ד מנוסה, אמין וזמין שיסייע לך בגיבוש אסטרטגיה תפורה למידתך.

      בהצלחה!

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il