הכרה בשכ"ל לשכיר

  • החזרי מס לשכירים בגין לימודי השתלמות
    אבי | 03/11/2019 11:05

    אשתי ואני שכירים שאינם מגישים דו"ח שנתי. במהלך שנת 2016 אשתי למדה בהשתלמות מקצועית בתחום עבודתה. כשהגשנו את הקבלה על שכר הלימוד על מנת לקבל החזר מס נדחינו על הסף (בלי בדיקה) בטענה כי אין החזר שכר לימוד לשכירים. בשיטוט קצר ברשת הגענו לאתרים רבים שמהן עולה כי במקרים מסוימים ( שלמיטב הבנתי המקרה שלנו נכלל בהם ) לשכירים מגיע החזר מס בגין השתלמות המיועדת לשימור המיצוב המקצועי. האם כל האתרים הללו טועים?

    האם ההחזר ניתן רק למי שפונה עם רואה חשבון או ממלא דו"ח שנתי?

    אם מגיע החזר מה צריך לעשות כדי לקבל אותו?

    • הכרה בשכ"ל לשכיר
      עו"ד משה (מוש) גבע | 07/11/2019 12:55

      אין מניעה חוקית להכיר בהוצאות שמטרתם שימור הרמה המקצועית (ולא תואר או לימודי תעודה).

      אני מניח שביקשתם את ההכרה כתאום מס בשנה השוטפת וסורבתם כי זה האוטומט לשכירים.

      הדרך היחידה לדרוש את ההחזר היא להגיש דו"ח שנתי לשכיר לאחר שהשנה תסתיים. אם שם ההוצאה לא תוכר, יש פרוצדורה כיצד תוכל לעמוד על דעתך אבל לא אפרט אותה כאן.
      ולא, אין חובה להעזר ברו"ח אבל צריך להבין איך המנגנון עובד כדי לנצל את הזכויות.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • החזר שכר לימוד לשכירים
        אבי | 24/11/2022 14:33

        בתשובה לשאלה ( 03.11.2019 ) לגבי החזר מס על שכר לימוד לשכירים נאמר לי כי "הדרך היחידה לדרוש את ההחזר היא להגיש דו"ח שנתי לשכירלאחר שהשנה תסתיים. ואכן כך נאמר לי גם ממס הכנסה.

        מאחר ושכר הלימוד מהווה הוצאה לצורך יצירת הכנסה הוא אינו מוגדר כחלק מההכנסה החייב במס וגם לא צריך להיות מחוייב בביטוח לאומי ומס בריאות.

        ההכרח לקבל את הכסף רק כהחזר ולא כהקטנת הסכום החייב במס גורם לתשלום עודף בביטוח הלאומי ובמס הבריאות. האם יש דרך לקבל מהם החזר?