סרוב לתת הסכם

  • עורך הדין מסרב לתת חוזה
    חנה | 28/10/2019 09:23

    שלום
    בבניין שלי כבר חתמו רוב מוחלט של הדיירים על חוזה תמא 38 תוספת ממד ומרפסות וכבר נתקבלה החלטה של הוועדה המקומית לאשר בתנאים אך הגשתי ערר לוועדה המחוזית.

    החוזה נחתם ע"י רוב מוחלט של הדיירים לפני הרבה זמן אך לא קיימו אסיפת דיירים לפני עריכת החוזה כדי שכל אחד יוכל להוסיף דברים נצרכים שאולי נשכחו, דייר אחד ערך את החוזה עם עורך דין שמקבל את שכרו מהיזם כך שהדיירים לא צריכים לשלם מכיסם כלום, והציג את החוזה כשבוע לפני החתימה ופרסם מודעה שיבואו לחתום ואכן רוב מוחלט של הדיירים הגיע וחתם על החוזה.

    כיון שכבר יש החלטה של הוועדה המקומית והוגש ערר למחוזי על ידי, צלצלתי לעורך הדין של הדיירים ובקשתי לקבל צילום מלא של החוזה המלא כולל כל הנספחים והמסמכים הנלווים כדי שאוכל לעבור עליו ולהוסיף דברים אם צריך, שהרי אני לא אחתום על חוזה חסר לדעתי, בזמנו, שבוע לפני החתימה על החוזה, קבלתי אני והשאר את החוזה אך כתוב על כל דף טיוטא.

    עורך הדין, בשיחתי אתו בטלפון, אמר לי מפורשות שהוא לא יתן צילום של החוזה המלא ואני אקבל אותו ביחד עם התביעה אצל המפקחת, עניתי לו שזו זכותי אך הוא סרב ואמר שהכל יהיה דרך התביעה.
    השיחה אתו מוקלטת.
    הוא והיזם כנראה לא אהבו את זה שהגשתי ערר למחוזי ( הוא רמז על זה בשיחתי אתו בטלפון).

    האם מה שהוא עושה זה חוקי?
    האם באמת הוא יכול לסרב לתת לי את החוזה ולתת לי אותו רק ביחד עם התביעה למפקחת?

    אני רוצה כבר עכשיו לקרוא ולהוסיף בנספחים היכן שצריך, מה עלי לעשות והאם המפקחת תתחשב בי?
    תודה רבה

    • סרוב לתת הסכם
      עו"ד אילן הלוי | 06/11/2019 07:49

      חנה שלום

      אני מבין שיש הסכם לביצוע פרויקט תמא חתום על ידי רוב הבעלים. את לא חתמת על ההסכם בגלל שאת חושבת שיש בו חוסרים. במקביל הגשת התנגדות ועכשיו ערר לוועדה המחוזית.

      עורך הדין מסרב לתת לך עותק מההסכם.

      לצערי אין הוראת חוק המחייבת את עורך הדין לתת לך בשלב זה עותק מההסכם כפי שנחתם. הוא כן ידרש לצרף את ההסכם החתום לתביעה שיגשו נגדך המתבררת בפני המפקחת. אבל את עוד לא שם.

      ניתו לטעון כי חובה עליו לייצג נאמנה גם אותך כחלק מבעלי הדירות ובכלל זה לתת לך עותק מההסכם. אך מאחר וקרוב לודאי שזה לא ישנה את דעתו של עורך הדין כנראה שזה לא ישיג את המטרה.

      אני מציע לך לנסות לפנות בבקשה לועדת הערר כבר עכשיו עוד לפני הדיון הקבוע ולבקש כי היזם ימציא לך עותק מהסכם התמא על נספחיו. תסבירי שהוא מסרב להעביר לך בכלל את ההסכם.

      סיכוי קלוש שהבקשה תתקבל שכן ועדת ערר לא נכנסת לנושא קנייני ולהסכמי התמא. אבל שווה לנסות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com