אבחון מאוחר ושגוי של מחלת מקצוע

  • אבחנה
    יוני | 04/10/2019 16:38

    שלום רב!

    בשנת 2000 חליתי במחלת מקצוע והפסקתי לעבוד. עד היום לא עובד. בשנת 2000 בי"ח התרשלה באבחנת מחתלת מקצוע. אבחנה ב-2000 הייתה שגויה. אובחנתי נכון רק בשנת 2015. עקב כך שלא עבדתי משנת שחליתי במחלת מקצוע, מ-2000, לא נראה לי שאוכל להוכיח הפסד שכר בתביעה נגד המעביד.

    מאידך, אלמלא שגייה ביה"ח, יכולתי להגיש תביעה בזמן, בשנת 2000 או סמוך לכך ולקבל פיצוי מהמעביד בגין הפסד שכר.

    אם אכן אני לא אוכל לקבל פיצוי מהמעביד בגין הפסד שכר בטענה שליום הגשת תביעה נגדו כבר לא עבדתי שנים רבות, אם יש סיכוי לקבל פיצוי בגין הפסד שכר מבי"ח? תודה

    • אבחון מאוחר ושגוי של מחלת מקצוע
      עו"ד מיכל סטרוגו | 26/10/2019 14:06

      יוני שלום רב,

      בפנייתך חסרים פרטים רבים, לרבות סוג המחלה בה חלית,  מה היה האבחון השגוי וכיצד הדבר פוגע בתפקודך וביכולתך לעבוד.

      לא ברור ויש לבחון, האם בעקבות האבחון הלקוי והמאוחר, נגרם לך נזק בכך שלא קיבלת טיפול נכון ו/או ניתן לך טיפול מאוחר והאם בשל כך מצבך החמיר עד כדי חוסר יכולת לעבוד.

      במידה והתשובה חיובית, ייתכן ותקום לך עילת תביעה של רשלנות רפואית נגד בית החולים, בגין אבחון לקוי אשר גרם לך נזק.

      בכל מקרה, על מנת לבחון את המקרה וליתן לך תשובה ברורה ומהימנה, אמליץ לך לפנות לעורך דין שעוסק בתחום הרשלנות הרפואית, אשר יבחן בסיוע של מומחה רפואי אם קיימת רשלנות רפואית שגרמה לך נזק.

      איחולי בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com