סרוב לחתום

  • פגיעה בזכויות בבית לטובת תמא
    איילת | 24/10/2019 18:36

    בבניין בו הדיירים מעוניינים בפינוי בינוי במסגרת תמא 38 ב, היזם הוציא תוכנית אחת ולא מעוניין לשנותה.

    הבית שלי מרובע, ובמקומו הוצאה תוכנית רק לבית שלי ולבית מתחתי (שתי קומות) שהפכה להיות מאורכת. למעשה חדר שינה גדול שהיה בחזית נידחק לעורף, כמו רוב הבית שהפך לבית דרומי ברובו כשהיה ברובו מערב והשאר דרום ומזרח.

    שתי בעלי הדירות מסרבים לחתום עקב כך, כששאר הדיירים חתמו ומהוים 80%. אנחנו מאויימים בתביעה.

    העליתי הצעה בה יקחו את הבית שלי שהיה פינתי ובמקומו יתנו לי מעל הבית שסמוך אלי (עם אותו מטראז') שהתכנית בו היא מרובעת. היזם מבקש את הבית לעצמו ולכן סירב.

    עקב כך שסרבתי לחתום אני מאויימת בתביעה מצד הדיירים, היתכן?

    תודה

    • סרוב לחתום
      עו"ד אילן הלוי | 26/10/2019 10:11

      איילת שלום

      אם יתר הבעלים שחתמו מהווים לפחות 80% ממספר הדירות המחזיקים גם לפחות 80% מהרכוש המשותף אזי הם יכולים לאכוף עליך את ההסכם בדרך של הגשת תביעה כנגדך המתבררת בפני המפקחת על רישום מקרקעין.

      אני לא מכיר את מצב הדירה כיום לעומת התכנון המוצע. אני רק יכול להוסיף כי הפגיעה בכם צריכה להיות משמעותית ואף להוות אפליה לעומת אחרים כדי שטענתכם תתקבל.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com