ביטול משמרת

  • ביטול משמרת
    ירון | 24/10/2019 13:16

    שלום רב, לפני כשבועיים ביום עבודה מסוים הודעתי למנהלת שלי שאני מאחר בכ-45 דקות למשמרת, לאחר כדקה היא התקשרה אלי והתחילה לתקוף אותי על האיחור, בסופו של דבר הודעתי לה שאני מאחר וזה המצב. בסופו של דבר איחרתי ב-25 דקות, ובדרך למשרד היא אמרה לי לא להגיע. בכל מקרה הגעתי למשרד, החתמתי נוכחות והתחלתי לעבוד. לאחר כ-20 דקות היא הסתכלה במצלמות, התקשרה ואמרה לי ללכת הביתה, סירבתי ובסוף זה הגיע לאיום מצידה שהיא תזמין לי משטרה אם לא אעזוב את המשרד. יש לציין שמתחילת החודש עובדים איחרו למשמרות בקרוב לשעתיים והיא בכלל לא דיברה איתם (חשד להתנכלות כלפי). חשוב לציין שמאז אותו מקרה אני ממשיך לעבוד כרגיל והיא לא זימנה אותי לשיחת בירור. השאלה שלי היא האם אני זכאי לתשלום מלא/חלקי עבור ביטול המשמרת? במידה וכן איזה סעיף בחוק מאשר את זה?

    • ביטול משמרת
      עו"ד לילך אקרמן | 27/10/2019 12:31

      שלום רב

      יש לבחון אם יש חוקת משמעת במקום העבודה ומה היא קובעת באשר לאיחורים ומה העונש במקרה שכזה. ככל ותוכל להוכיח נוהג של איחורים והתנכלות אז ייתכן ותוכל לטעון כי אכן מגיע לך תשלום על יום זה , ככל ולא אז בעצם מבחינתה אתה לא הגעת למשמרת אשר היית צריך להגיע אליה וייתכן ויקבע כי אכן בצדק היא אמרה לך שלא להגיע באותו היום.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il