האם ניתן לשלול ממטופל זכויות?

  • יחס של קופת חולים למטופל חשדן
    אנונימית | 23/10/2019 11:57

    נאמר לי לא ממזמן שאם רופא/עובד צוות רפואי חושד שהמטופל לא נותן אמון מלא בו (במטפל) והוא (המטופל) חושד שיפגעו בזכויותיו או יטרידו אותו מינית- קופת החולים תשלול מהחולה זכויות מסוימות.

    האם זה נכון?

    • האם ניתן לשלול ממטופל זכויות?
      עו"ד ורד פרי | 23/10/2019 12:28

      אנונימית יקרה,

      כל תושב בישראל זכאי לשירותי בריאות  מכח חוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשמ"ד-1984. הטיפולים להם זכאי חולה מפורטים בחוק ובתוספת שלו, והם משתנים מעת לעת. אם תושב לא מקבל את השירותים להם הוא זכאי עפ"י החוק, הוא רשאי לפנות לבית-הדין לעבודה כדי לממש את זכויותיו. עם זאת - אין ספק שבין מטפל ומטופל צריכים לשרור יחסי אמון, ואם אין כאלה - עדיף להחליף מטפל. אין גם ספק שאסור לאף גורם בצוות הרפואי ו/או לאף אדם אחר, להטריד מינית.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il

      • תשובה
        אנונימית | 23/10/2019 12:34

        יכול להיות שהתנסחתי לא נכון. אמרו לי שמטופל שמעורר חשד בהתנהגות או מבקש יחס מיוחד, לא זכאי לשירותי פרימיום כמו חוות דעת נוספת, בדיקה מיוחדת/נוספת ויעוץ מיוחד/נוסף. אמרו לי שמטופלים חשודים כאלה מקבלים יחס קר ושירות מינימלי שלא תמיד מספיק להם, ולא זכאים לטיפולים נוספים או נרחבים