אי תשלום מזונות בתקופת הצבא

  • תשלום מזונות לילד בוגר בצבא
    יולי ש. | 23/10/2019 10:37

    שלום, על פי הסכם הגירושין שלי, בזמן השירות הצבאי הגרוש צריך לשלם סכום מסויים לילד - חצי מסכום המזונות היחסי ששולם עבורו קודם לכן.

    בפועל הדבר לא נעשה. דברתי על כך עם הגרוש שלי מספר פעמים. הוא כן הביא (הילדה הבכורה סיימה כבר צבא. השניה עכשיו בצבא) להם פה ושם סכום כספי, אבל פחות מהנדרש לפי ההסכם.

    בסופו של דבר זה יוצא סכום לא קטן שלא שולם/משולם   לילד/ים. בחלקו זה נופל עלי (למשל, כי השימוש הוא ברכב שלי בלבד ואני משתתפת בהוצאות שיש לילדים ועוזרת להם) חשוב לי לציין שהיחסים ביני לבין הגרוש שלי סבירים ואף טובים ואין לי שום רצון לפתוח במלחמות או להגיע לבית משפט.

    בעתיד כשהבת השלישית תסיים צבא - נצטרך להתחשבן על הבית, שכן נצטרך לחלק את ערכו חצי חצי (אם במכירה או בכך שהצד שיגור בו ישלם לשני מחצית מערך הבית). השאלה שלי היא אם בעת ההתחשבנות הזו, נוכל להביא לידי ביטוי את הסכום הזה שלא שולם על ידי הגרוש לילדים ולקזז אותו מהסכום שיגיע לגרוש שלי.

    תודה על המענה.

    • אי תשלום מזונות בתקופת הצבא
      עו"ד מיקי חשמונאי | 31/10/2019 18:34

      יולי שלום,

      האם לפי ההסכם, המזונות בתקופת הצבא אמורים להיות משולמים לך או לילד שבצבא ?

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • אי תשלום מזונות לילד בצבא - מענה לתגובתך
        יולי | 03/11/2019 10:46

        לפי ההסכם הסכום צריך להיות משולם לילד שבצבא.