האם הפצת שקרים בקרב שכנים מהווה לשון הרע?

  • שכנה שמפיצה עלי שקרים
    יהלום פרנק | 22/10/2019 23:51

    המעסיק שלי התנכל לי - טען שאני לא מבצע עבודתי היטב ועוד שאר האשמות לא מבוססות כדי לגרום לסיום עבודתי.

    כתוצאה מכך התמוטטתי וסבלתי מבעיות רפואיות נפשיות שונות שבגללן אני לא עובד מזה מספר חודשים.

    העניין הוכר על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה. מאז סיום ימי תאונת העבודה אני נעדר על בסיס ימי מחלה. כלומר אני עוד מוגדר כעובד  אך נעדר מזה מספר חודשים מהעבודה.

    עובדת מסוימת שגרה בשכנות אלי, שאין לי שום עניין נגדה וקשרי העבודה שלי אתה היו מוגבלים ולא מלאים, מפיצה עלי שמועות שהגיעו לאוזני מחברים - שכנים אחרים.

    היא סיפרה להם שאני לא עובד יותר במקום. שהיא לא יודעת מה קרה לי כי אומרים שאני חולה, אבל היא רואה אותי בשכונה ואני נראה לה כרגיל.

    דבריה שהגיעו אלי מ 3 אנשים שונים, גרמו לי צער רב וכעס. האם אני יכול לטעון כנגדה על הוצאת לשון הרע? האם יש בסיס לתביעה כנגדה?

    • האם הפצת שקרים בקרב שכנים מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 23/10/2019 01:01

      פרנק שלום,

      ראשית אני מקווה שתחזור לקו הבריאות בהקדם.

      שנית, ככל שדברי העובדת אודותיך שקריים כי אז יש לך עילת תביעה כנגדה ובלבד שתצליח להוכיח כי היא אכן אמרה את מה שסיפרו לך.

      יחד עם זאת עליך לברר היטב מה בדיוק נאמר עליך, שכן ככל שנאמר עליך כי אינך עובד במקום העבודה וכי אומרים לה שאתה חולה, הרי שמלבד המעסיק שלך ייתכן שאף אחד מהעובדים האחרים - כולל העובדת הספציפית הזו - אינו יודע את נסיבותיך האישיות שאתה בחופשת מחלה וייתכן כי זה הגיוני לחשוב שהפסקת את עבודתך שם.

      אני ממליץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבדוק את העובדות היטב בטרם הגשת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il