תביעה נגד דייר סרבן

  • חתימה על חוזה ע"י סחיטה באיומים
    יוסי | 10/10/2019 17:53

    שלום

    עורך הדין המייצג את הדיירים שחתמו על תמ"א 38 במסלול חיזוק ותוספות שלח לי מכתב וכתב כך:

    "ההסכם נחתם על ידי רוב הדיירים הנדרש ע"פ החוק לצורך ביצוע פרוייקט תמ"א 38, אנו יוצאים לדרך. ישנם מספר דיירים נוספים ובודדים שטרם חתמו על ההסכם ואתם נמנים ביניהם, על כן הינכם מתבקשים לחתום בדחיפות על ההסכם"

    וכן הוא כותב: "דיירים שלא יחתמו על ההסכם בימים הקרובים, יחשבו ע"פ החוק כדיירים סרבנים בפרויקט תמ"א 38, דבר אשר יאפשר לחברה לפנות לערכאות משפטיות והדייר הסרבן ישא בהוצאות המשפטיות בגין כך וכל הכרוך בכך".

    העניין הוא שלא היה לי שום מושג בעניין התמ"א ביום קבלת המכתב והוא הסתיר ממני את העובדה שנדרשת החלטת וועדה מקומית בכדי שהוא יגיש תביעה, יתירה מכך היזם כלל לא הגיש בקשה לתמ"א 38, כל זה התגלה לי רק לאחר כמה חודשים מקבלת המכתב, כלומר במכתבו הוא מאיים עלי לבוא ולחתום מהר כשהוא יודע שאין החלטת וועדה מקומית ואף לא בקשה, הוא הסתיר זאת לחלוטין ולא כתב על זה אף לא ברמז במכתבו אלי, להבנתי זה סחיטה באיומים, הוא איים עלי במטרה לקבל חתימה שלי על החוזה כשהוא יודע (אך אני לא ידעתי) שהוא ביודעין משקר ולא יכול לתבוע אותי. שאלתי היא, האם מה שהוא עשה זה סחיטה באיומים כי באמת אני ואשתי נבהלנו ופחדנו נורא מכך? אמנם  בסוף לא חתמנו אך עדיין להבנתי זה סחיטה באיומים על ידו, האם אני צודק?

    במאמר מוסגר, בסופו של דבר לא יצא כלום מחתימת החוזה מול היזם כי הוא כלל לא הגיש בקשה ופרש בסופו של דבר מן הפרויקט.

    תודה רבה וחג שמח

    • תביעה נגד דייר סרבן
      עו"ד אילן הלוי | 21/10/2019 09:54

      יוסי שלום

      כדי להגיש תביעה כנגד מי שלא חתם על ההסכם ("דייר סרבן") צריכים להתקיים שני תנאים.

      תנאי ראשון כי על ההסכם חתם הרוב הנדרש על פי החוק. הרוב הנדרש בפרויקט תמא 38/1 הוא חתימת 2/3 מהבעלים המחזיקים ביחד לפחות  2/3 מהרכוש המשותף. הרוב הנדרש בפרויקט תמא 38/2 הוא חתימת 80% מהבעלים המחזיקים ביחד לפחות 80% מהרכוש המשותף.

      תנאי שני על פי החוק הוא קבלת אישור עקרוני בתנאים של הוועדה לתכנון ובניה לגבי הבקשה להיתר שהוגשה.

      כלומר- גם אם התמלא התנאי הראשון ולא התקבל עדין אישור הוועדה (התנאי השני) לא ניתן להגיש תביעה כנגד דייר סרבן.

      אם עו"ד שלח מכתב כאמור מבלי שהתקיים עדין התנאי השני אזי או שהוא לא מכיר את החוק או שאכן עשה זאת כדי להרתיע ולשכנע בדרך פסולה את אותם דיירים סרבנים.