אני אוסיף

  • איפה אני אמור לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת
    אלכס | 17/10/2019 17:51

    שלום רב,
    אני עובד בענף השמירה הרבה שנים באותו אתר. לאחרונה נודע לי שהמנהל של האתר לא רוצה שאני אמשיך לעבוד באתר. היה לי שימוע אצל המעסיק בחברה שדרכה אני מועסק באתר, שאמר לי שאם יוחלט לפטר אותי יכול להיות שאת חודש ימים של ההודעה המוקדמת אני אעבוד באתר אחר שהוא ימצא לי, כי לא רוצים אותי במקום שבו אני עובד.השאלה האם זה חוקי? האם אני לא צריך לעבוד את החודש הזה במקום הקבוע שלי? ולא באיזה שהוא אתר אחר שימצא לי לחודש.
    אשמח מאוד לקבל תשובה!

    • אני אוסיף
      אלכס | 18/10/2019 17:07

      שאכן פוטרתי ויוצא עכשיו שאת היומיים הראשונים של ההודעה המוקדמת אני עדיין אעבוד במקום הקבוע שלי, ואחרי זה יעבירו אותי למקום אחר. זאת אומרת שלא יהיה שום רצף בימי עבודה. עד שימצאו לי מקום אחר, ואני אעשה שם חפיפה, תעבור שבוע לפחות. זאת אומרת שלא ישארו הרבה ימי עבודה מהחודש שאמור להיות לי, ואני עבדתי תמיד משרה מלאה.

      השאלה אם כל ההליך הזה חוקי? להתחיל את ההודעה המוקדמת במקום אחד ולסיים באחר, לעבוד מעט מאוד ימים בחודש הזה?

      • עבודה בהודעה מוקדמת
        עו"ד לילך אקרמן | 22/10/2019 14:03

        שלום רב

        ככל ותנאי ההעסקה במקום החדש ושעות העבודה הנם כפי שהיו לפני כן אז על פניו אין בכך מניעה.

        באשר לעובדה שאין רצף  - אתה צריך להבהיר למעסיק שאתה זמין לעבודה בזמן זה ולא מוותר על עבודה בהודעה המוקדמת וכי ככל והוא לא משבץ אותך לעבודה עליו לשלם תמורת ימים אלה

        בברכה,

        לילך אקרמן, עו"ד

        מנהלת פורום דיני עבודה

        העמק 52, כפר יונה
        טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

        • תקופת עבודה בהודעה המוקדמת
          אלכס | 22/10/2019 19:55

          תודה רבה על התשובה!