השכרת הדירה לשוכר משנה, מתי ובאילו תנאים?

  • שכירות משנה בזמן שאני בחו'ל
    רוני | 17/10/2019 11:51

    אני חתומה על חוזה שכירות לשנה שעתיד להסתיים בינואר הקרוב. אני רוצה לטוס לחו'ל מנובמבר עד פברואר ולהכניס דיירת משנה במקומי - לחתום איתה על חוזה שכירות משני. ולאחר מכן לחזור לדירה.

    בחוזה שאני חתומה עליו אין אזכור להכנת דיירי משנה. האם בעלת הדירה תאשר לי דבר כזה? כי הרי היא תדע שאני לא בארץ ברגע שנצטרך לחדש חוזה..

    • השכרת הדירה לשוכר משנה, מתי ובאילו תנאים?
      ליאור חאיק, עו"ד | 21/10/2019 19:12

      היי רוני,

      ראשית חשוב לבדוק את הסעיף הרלבנטי בהסכם השכירות.

      מעבר לכך סעיף 22 לחוק השכירות והשאילה מסדיר את העניין:

      "השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר וכן את חיוביו האחרים על פי חוזה השכירות או להשכיר את המושכר בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה בשכירות מקרקעין – רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר.

      כלומר עליך לבקש את אישור המשכיר וככול והוא מסרב מטעמים בלתי סבירים עומדת הזכות להשכיר בשכירות משנה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com