האם ניתן לתבוע את קרן הפנסיה שהפרשתי אליה בעבר?

  • איחוד קרנות פנסיה
    Deotpit | 16/10/2019 21:35

    שלום,

    אני עובד, עבודה אקראית בחברה כלשהי.

    לפני שנה פוטרתי מחברה אחרת בה עבדתי שהפרישה משכרי לקרן פנסיה שונה מזו אליה אני מפריש במקום הנוכחי.

    הגעתי לגיל פנסיה לפני חצי שנה וביקשתי לאחד בין 2 קרנות הפנסיה.

    חברת הביטוח המנהלת את קרן הפנסיה בחברה בה אני עובד שעות ספורות בשנה, אקראית, הערימה עלי קשיים ולפני חדשים הוציאה טפסים איחוד לחברת הביטוח המנהלת את קרן

    הפנסיה הקודמת.

    עברו חדשיים ו 2 הקרנות עדיין נפרדות !

    קיים חוק המגביל בזמן את חברת הביטוח להעברת כספי הפנסיה לאיחוד בחברת ביטוח אחרת?

    במשך החדשיים האחרונים אני מתקשר מדי יום ל 2 החברות לשאול מדוע אינן מאחדות את 2 הקרנות ונענה בניתוק הטלפון !

    האם יש לי עילה לפנות לבית משפט?

    את מי לתבוע? 2 החברות טורקות לי את הטלפון שלא להזכיר שמענה טלפוני, עד שעונים נמשך קרוב לחצי שעה !

    זאת ועוד, קיבלתי מחברת הביטוח של הפנסיה הישנה הודעה שדמי האחזקה של קרן הפנסיה תאמיר במאות אחוזים כי המעביד כבר לא מפריש. ביקשתי להעביר למעביד אחר שם כן מפרישים ודמי האחזקה נמוכים אך הם אינם מעבירים !

    זה חוקי ?!

    תודה

    • האם ניתן לתבוע את קרן הפנסיה שהפרשתי אליה בעבר?
      עו"ד אחוה פודים | 17/10/2019 09:57

      שלום רב,

      בהחלט יש עילה לתביעה, אולם נראה לי יעיל יותר להעזר בסוכן ביטוח או לפנות לממונה על הביטוח לפני שתובעים.

      חג שמח!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

    • תודה
      Deotpit | 18/10/2019 10:53

      אנסה כוחי אצל הממונה על הביטוח. סוכן בודאי יעלה לי כסף. ואני מנסה לחסוך בהוצאות.