מס שבח במכירת נכסים מלפני הנישואין

  • מס שבח נכסים מלפני הנישואים
    יוסי | 13/10/2019 00:13

    שלום רב, נישאתי לפני מספר חודשים. בבעלותי דירה ללא משכנתא שנרכשה ושולמה במלואה עוד בהיותי רווק. לאשתי דירה בבעלותה שנרכשה בהיותה רווקה והיא משלמת עליה משכנתא. ההפרדה היא מוחלטת: אשתי משלמת את המשכנתא וכל צרכי דירתה מחשבון בנק פרטי שלה וההוצאות משולמות מההכנסות משכירות שנכנסות לחשבונה הפרטי. דמי השכירות של דירתי נכנסים לחשבון פרטי שלי וההוצאות משולמות מחשבון זה.
    אנחנו גרים כעת בדירה שכורה ורוצים בשנה הקרובה  כל אחד למכור את דירתו בשביל הון לקניית דירה משותפת בעוד כשנתיים. כל הנושא של מס שבח נפל עלינו כרעם ביום בהיר ואנחנו רוצים לדעת כיצד עלינו לנהוג כדי לא לשלם מס שבח במכירת דירותינו מלפנמ הנישואים כי אלו דירות פרטיות שלנו וזה לא פייר שבגלל חוזה נישואים נשלם כל כך הרבה כסף על מכירת הדירות שהן למעשה החיסכון שלנו מלפני הנישואים?
    אודה לעזרתכם, תודה.

    • מס שבח במכירת נכסים מלפני הנישואין
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/10/2019 10:21

      שלום יוסי,

      על מנת שכל אחד מכם יוכר כבעל דירה יחידה יש להוכיח הפרדה רכושית בפועל וכן קיומו של הסכם ממון המקבע את ההפרדה הרכושית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • הבהרה
        יוסי | 15/10/2019 17:16

        הי,
        יש הפרדה רכושית מלאה (ע"י חשבונות פרטיים בהם מתנהלים הכנסות והוצאות עבור כל נכס).
        אין לנו הסכם ממון. האם יש אפשרות לעשות כזה עכשיו? (מספר חודשים לאחר הנישואים).