הודעה מראש על פינוי הדירה

  • הודעה מראש על פינוי הדירה על פי איזה חוק
    עדי | 10/10/2019 17:53

    שלום אני הודעתי לבעל הדירה -13.8.2019 על פינוי הדירה, ובחוזה רשום בכתב יד על ביטול החוזה 3על  חודשים מראש, אני נפגשתי עם בעל הדירה ב10.10.19 כדי לסגור את הדברים והוא ידע את זה, והוא עדיין החליט לא להחזיר לי את הצ'קים על חודש אוקטובר ונובמבר, וגם לא נתן לי ייפויי כח כדי לסגור מול מים , גז...

    אני רוצה להבין למה לא ניתן להכריח אותו מכח החוק תניה לביטול בלא עילה (תיקון מס' 1) תשע"ז-2017

    25יג.  (א)  תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול כאמור.

              (ב)  המשכיר יודיע לשוכר על ביטול חוזה שכירות למגורים בהתאם לתניה כאמור בסעיף קטן (א), 90 ימים מראש, לפחות, והשוכר יודיע למשכיר על ביטול החוזה בהתאם לתניה כאמור, 60 ימים מראש, לפחות.

    הא החוק הזה לא גובר גם על בחירת משך זמן הודעה בראש של 4 חודשים - חצי שנה על ביטול חוזה? והאם לא אמור הבן אדם לתת לי את ייפויי הכח

    • הודעה מראש על פינוי הדירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/10/2019 10:12

      שלום עדי,

      סעיף 25 יג הוא סעיף מחייב וניתן להתנות עליו לטובת השוכר בלבד. הסעיף חל אם החוזה נחתם אחרי כניסת התיקון לחוק לתוקף (19/9/2017).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com