הרשמה ללימודים

  • החזר שכר לימוד
    דניאלה | 10/10/2019 21:04

    שלום,

    נרשמתי ללימודי תואר שני ושילמתי את תשלום המקדמה בסך 3000 ש"ח ב19.9. ב27.9 הודעתי כי אינני מעוניינת ללמוד את התואר הות וזה בעייתי עבורי עם מקום העבודה שאעבוד בו. הזמן שעבר בין מועד התשלום להודעת הביטול הינו שבוע ויום. הודעת על הביטול חודש לפני תחילת הלימודים.  (בתקופה של השבוע הזה שיבצתי את עצמי לקורסים באופן דיגיטלי באתר האינטרנט של המכללה). על פי החוזה, לאחר ה15.9אין עליי לקבל החזר עבור המקמה. יחד עם זאת, אני די בטוחה שלא נגרם שום נזק למוסד הלימודים.

    כרגע ביקשתי לקבל החזר ומוסד הלימודים די מעביר אותי ממקום למקום.

    האם יש לי עילה לתביעה?

    במידה ויאשרו לי החזר רק חצי מקדמה או סכום שאינו הסכום המלא, האם עדיף שאתפשר, או שמכיוון שלא נגרם שום נזק, ועבר רק שבוע ממועד התשלום וחודש לפני תחית הלימודים, עליי לקבל החזר מלא?

    קאתי שני פסקי דין שמצדדים בצד הצרכן ולא בצד מוסד הלימודים, אמח לדעת מה דעתכם במקרה שלי.

    תודה רבה

    • הרשמה ללימודים
      צבי שמיר, עו"ד | 16/10/2019 12:13

       על מנת ליתן חו"ד מבוססת עליך להיוועץ בעו"ד שיקרא את החוזה ואת כל המסמכים הנלווים לו.
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com