רכישת דירה במסגרת מחיר מטרה

  • רכישת דירה במסגרת מחיר מטרה
    שלומית | 10/10/2019 15:55

    שלום,

    האם קבלן של מחיר מטרה יכול להחליט שביום מסירת הדירה לא יהיה ניתן להביא איש מקצוע מטעם הרוכש לבדיקת הדירה וגם לא ניתן לתאם הגעה לדירה לפני מועד מסירה כדי לקחת מידות (לארונות, רשתות וכו)? בחוזה הרכישה הנושאים האלה לא מופיעים. מדובר בהחלטה של הקבלן.

     לעומת זאת, רוכשים שרכשו דירה באותו פרויקט באופן פרטי, יכולים להגיע לדירה ולקחת מידות בתיאום מראש.

    תודה

    • רכישת דירה במסגרת מחיר מטרה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/10/2019 10:00

      שלום שלומית,

      התנהלות הקבלן איננה התנהלות מקובלת של קבלנים וכדאי לפנות אליו שוב ולנסות להגיע עמו להסכמות לפחות לעניין המדידות. אפשר וכדאי לנסות ולהתאחד עם רוכשי מחיר מטרה נוספים לצורך העניין.

      החוק איננו מחייב את הקבלן לאפשר את הפעולות הנ"ל וככל שהדבר איננו מופיע בחוזה תוכלו לחייב את הקבלן רק אם תוכיחו שנהוג לאשר אותן (למשל - ע"י השוואה להתנהלות מול רוכשים שאינם במסגרת מחיר מטרה).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com