מיסוי מתנות

  • מתנות
    שמרית | 06/10/2019 23:51

    האם כסף מתנות לחתונה חייב בדיווח או במס?

    • מיסוי מתנות
      עו"ד משה (מוש) גבע | 10/10/2019 15:52

      מתנות ככלל אינן חייבות במס.

      לגבי הדיווח יש מחלוקת האם נדרש לדווח בדוח השנתי, ויש כאלה שרושמים את הסכום בחלק של ההכנסות הפטורות למען גילוי נאות (למרות שמתנה כלל איננה נכנסת להגדרת הכנסה).
      אם מקבל המתנה מגיש הצהרת הון על הרכוש שלו ליום מסוים, כמובן שכספי המתנה ידווחו כחלק מההון שלו. לכן, בכל מקרה, חשוב לשמור תיעוד של קבלת המתנה (אסמכתאות על העברה, הפקדה וכו') כדי שניתן יהיה לשחזר ולהוכיח אם וכאשר...

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il