מימוש פסק דין כנגד מספר חייבים

  • 2 חייבים בהוצל"פ
    ניב | 10/10/2019 13:17

    שלום רב,

    לפני מפסר שנים התקבל נגדי ונגד אדם נוסף פסק דין בו חוייבנו ביחד בהוצאות גבוהות.

    מכיוון שלא שילמנו את התשלום פתח הזוכה נגדו תיק הוצל"פ לביצוע פסק דין. במהלך התקופה הטיל הזוכה עיקולים על הנכסים שלי.  אני מוכן לשלם את החלק שלי ולמחוק את העיקולים נגדי. לבנתיים הזוכה , בשל היכרות קרובה עם החייב השני, ביקש לסגור לו את התיק ולמעשה ויתר לו על החוב כך שכול החוב למעשה נופל עליי. חשוב לציין שאין קשר ביני ובין הזוכה כך שלא ניתן להגיע איתו להסדר.

    שאלה: מה ניתן לעשות במקרה הנ"ל בהנחה שאני מוכן לשלם רק מחצית מהחוב ( ששייך לי)? אני רוצה לבטל את העיקולים שהחייב הטיל עליי.

    תודה

    • מימוש פסק דין כנגד מספר חייבים
      עו"ד אריאל שוורץ | 23/10/2019 15:40

      שלום רב,

      במקרה שתיארת נראה כי אתה והחייב השני חבים בחוב "יחד ולחוד". המשמעות היא שעליך לשאת בכל תשלום החוב או לחילופין לנהל ההליך משפטי חדש בנוגע לחלוקת החוב (כולל תביעה אישית נגד החייב השני במידה ושילמת את חלקך בחוב שלו).

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com