תשלום עבור סתימה בבניין משותף

  • מי-נע תשלום נוסף עבור פתיחת סתימה בבית משותף
    מיכאל | 06/10/2019 23:56

    שלום רב

    סליחה אם טעיתי בהגדרת הפורום הרלוונטי, פשוט לא יודע לאיזה פורום דין זה באמת שייך.

    אני גר בבלוק בן ארבע קומות, 4 דירות בכל קומה, ליידי יש בלוק זהה, ויש ביוב משותף שיש לו סתימה כבר למעלה משבועיים, התקשרתי לעירייה וביקשתי שיבואו לסיוע בנושא כי כבר מגיעים יתושים, והריח כבר עושה לי בחילה כי זה נמצא בדיוק מתחת לחלון החדר שלי.

    נשלח בחור מטעם מי-נע שטען שהוא קיבל קריאה מהעירייה, ואמר לי שעלות פתרון הבעיה היא 350 ש"ח כיוון שזה ביוב פרטי ולא מרכזי של הבלוקים,וזה יחולק בין כל הדיירים בחשבון המים.

    אני גר בעפולה.

    השאלות שלי הן:

    1) מה זה ביוב פרטי של הבלוקים, זה נשמע ש32 דירות נחשב כדירה אחת אצלם.

    2) למה כופיים עליי  לדאוג לתשתית ציבורית תת קרקעית, זה לא שיש לי אלטרנטיבה אחרת.

    3) אני משלם מספיק לחשבון המים והביוב לערייה ולמי-נע, למה לגבות מחיר נוסף על שירות לגיטימי לגמרי.

    בברכה וצום קרב ובא קל

    מיכאל מקייב

    • תשלום עבור סתימה בבניין משותף
      עו"ד גיל קראוס | 10/10/2019 19:25

      ערב טוב,

      אולי כדאי שתעלה את שאלתך גם בפורום צרכנות באתר.

      בגדול, אם מדובר בביוב פרטי של דירה בבניין או של צנרת הבניין עצמו, אז האחריות היא על הגורם הפרטי. אם הבעיה היא בצנרת ביוב של העירייה עצמה, אז האחריות היא על העירייה.

      אם יש מחלוקת אולי כדאי להביא בעל מקצוע מטעמכם שיבדוק ויקבע מהי הבעיה ומהיכן היא נובעת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il