מיסוי דמי אבטלה

  • דמי אבטלה
    צחי | 04/10/2019 12:09

    קבלתי דמי אבטלה בתחילת שנה ועכשיו אני שכיר.

    1. האם דמי האבטלה יצטרפו לחישוב הכנסותי לעניין מס הכנסה?

    2. לא דווחתי עד כה שקבלתי אבטלה. מתי ואיך ירד לי הפרש הסכום?

    • מיסוי דמי אבטלה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 06/10/2019 22:07

      שלום רב,
      דמי אבטלה הם במקום שכר עבודה ולכן הם חייבים הן במס הכנסה והן בגמי ביטוח לאומי ומס בריאות.
      בדרך כלל, המוסד לביטוח לאומי מנכה מדמי האבטלה את המיסים בהתאם להערכה שהוא עושה.
      לעיתים הניכוי הוא ביתר ומוצע להגיש בגינו דוח מס להחזר, לעיתים הניכוי בחסר ומקום בו הינך מחוייב להגיש דוח למס הכנסה, תידרש לבצע השלמה של המס.

      בכבוד רב,

      חיה אביסרור שמעוני עו"ד ורו"ח
      מנהלת פורום דיני מיסים
      הארבעה 28, תל אביב
      טלפון: 03-5076666

      • מס
        צחי | 06/10/2019 22:36

        תודה לך. דמי אבטלה קבלתי בתחילת שנה ואז לא הגעתי לתקרת המס ולא הייתי חייב במס ולא נוכה למס הכנסה. עכשיו אני עובד וכבר עברתי את התקרה השנתית  הפטורה ממס (בחישוב שכרי+דמי אבטלה). מתי ינכו לי מס כי לא רשום בשום מקום בתלושים שלי ולא אצל המעביד  שקבלתי דמי אבטלה. מתי ואיך והאם ינכו לי מס