עוזבת דירה שכורה לפני תום החוזה

  • עוזבת דירה שכורה לפני תום החוזה
    מלי (בדוי) | 03/10/2019 10:39

    שלום רב
    אנא עזרה אני אישה שחיה לבד
    ולא מכירה חוקים . גרה באותה דירה בשכירות 26 שנים . החוזה עומד להסתיים ב 30.1.20 . ביקשתי אתמול מהמשכיר שיחזיר לי את שק הערבות שיש אצלו כי לדעתי הוא גבוה מידי 30,000 שח
    לדירה של שכירות 2100 שח לחודש , ושאני אתן לו שק חדש על סך 3 חודשי שכירות , ואין לי בעיה גם לחתום על שטר ביטחון אצל עו"ד , לצלם תשלומים שוטפים ולשלוח לו כל חודשיים
    ואפילו שנציין בחוזה שנחדש שאם לא אשלם חודש אחד הוא רשאי להוציא אותי . לא הסכים , פתאום מבקש גם שנה מראש ואני לא יכולה לעמוד בזה . אמרתי שאני עוזבת ומתחילה לחפש דירה . ענה לי "מבחינתי יש לך חוזה איתי עד 30.1.20 . עניתי לו שיש סעיף בחוזה ברור שאם אחד הצדדים מבקש להפסיק את השכירות טרם נגמר החוזה , נפנה אחד לשני וניתן התראה 3 חודשים מראש . מה אני עושה עכשיו ?
    שלחתי הודעת ווצאפ ברורה על העזיבה , עד מתי מחוייבת להשאר אם שלחתי אותה אתמול ? אני חייבת זמן לחפש דירה ואם אמצא אז לצאת , אחרת אשאר ברחוב . בבקשה עזרה מהירה
    תודה רבה רבה !

    • עוזבת דירה שכורה לפני תום החוזה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 06/10/2019 10:38

      שלום רב,

      אם החוזה מאפשר ביטול בהודעה מראש של 3 חודשים עלייך להשאר בדירה 3 חודשים מיום ההודעה, כלומר עד תחילת ינואר 2020.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה רבה עזרת לי מאוד
        בדוי | 06/10/2019 14:05

        תודה רבה רבה !!