אני והגרוש שלי נישאים בשנית – האם חובותיו אליי בגין מזונות יימחקו?

  • חזרה לגרוש
    ליטל | 06/10/2019 12:17

    שלום

    אני והגרוש שוקלים לחזור ולהינשא בשנית

    לגרוש יש הרבה חובות מזונות לאשתו הקודמת ואני לא מעוניינת שיהיה לו כל חלק או שותפות בחשבון הבנק שלי וכמובן שאינני מעוניינת שחובותיו ידרשו ממני. שאלותי:

    1. כיצד אני יכולה להגן על עצמי ועל ילדינו שלא מפגע בשום צורה מבחינה כלכלית הן מבחינה כספים בהווה או רכישות בעתיד, כגון רכישת דירה?

    2. בזמן שהיינו גרושים, לא קיבלנו מזונות ונוצר חוב לגרוש שלי, אותו הוא חייב לי בגין מזונות ילדי. במידה ואני נישאים שנית האם חוב העבר שלו אלי נמחק? במידה ויקבל כסף או ירושה בעתיד, האם בתור אשתו אני יכולה לדרוש את הכספים שלא קיבלתי ממנו בזמן נישואי? זה נשמע עסקי אבל אני לא מוכנה להיכוות בגלל הרצון לנסות לחזור למען הילדים.

    תודה רבה

    • אני והגרוש שלי נישאים בשנית – האם חובותיו אליי בגין מזונות יימחקו?
      עו"ד אריאל שוורץ | 23/10/2019 15:29

      שלום רב,

      באופן כללי יש לקחת בחשבון כי במידה ואישה נישאת מחדש יש לכך השלכה ישירה על המזונות העדכניים שיפסקו (לרוב זה בסיס להקטנת המזונות החודשיים).

      משאלתך לא ברור האם מדובר בנישואין לאדם אחר או חזרה לבן זוגך הקודם (דבר אשר יוביל כמובן לביטול מלא של פסיקת המזונות).

      במקרה שלך מומלץ לעשות הסכם ממון ברור, רצוי באישור בית משפט או נוטריון על מנת שחובות בן הזוג לא ישפיעו הכנסותייך ורכושך.

      לגבי החלק השני של שאלתך, חוב מזונות עבר נשאר על כנו ולא יושפע מהנישואין (מתקופת יצירת החוב וכל עוד לא השתנה היקף המזונות החודשיים שנפסקו בהסכם גירושין).

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com