האם מעסיק יכול לדרוש מעובד לבצע אינספור תפקידים?

  • עובד כללי
    דוד | 02/10/2019 00:48

    שלום,

    התחלתי לעבוד לפני 10 שנים בחנות.

    לא הוגדר לי תפקיד מסויים בזמנו. בעיקרון עבדתי במחסן ובתור מוכר רוב הזמן.

    עם הזמן העסק הלך וגדל והתווספו לי עוד תפקידים ולפני כ 3 שנים לראשונה נתנו לי הסכם עבודה לחתום עליו ובסעיף הגדרת התפקיד היה רשום שאני עובד כללי.

    מאז המצב הולך ומחמיר. כרגע אני מבצע כ 10 תפקידים שונים מבלי להיות מתוגמל עליהם.
    המעסיק טוען שזה מה שיש ואף ביצעתי עבורו עבודות פיזיות לצרכיו האישיים בביתו.

    אני מרגיש מנוצל וזה קשה עבורי לבצע את כל המטלות.

    הוא לא מתכוון לפטר אותי מכיוון שאינו מוכן לשלם את פיצויי הפיטורים ומבחינתו זו הבעיה שלי במידה ואני לא רוצה להמשיך לעבוד שם אתפטר.
    מבחינתו, בגלל שחתמתי על הסכם העבודה בו הוגדרתי כעובד כללי הוא יכול להטיל עליי כל סוג של עבודה ולהוסיף עוד ועוד תפקידים מבלי להוסיף עליהם תשלום.

    שאלותיי הן:
    - האם בגלל הגדרת תפקידי אין גבול למספר העבודות שיכולים להטיל עליי?
    - האם המעסיק יכול להטיל עליי כל סוג של עבודה שעולה בדעתו?
    - האם מותר לו לתת לי עבודות לטובת צרכיו האישיים?
    - יש לי תואר של מעצב, והמעסיק מנדב אותי לבצע עבודות עבור משפחתו / שותפים לעבודה למטרותיו במסגרת שעות העבודה. האם אני מחוייב לבצע אותן?

    • האם מעסיק יכול לדרוש מעובד לבצע אינספור תפקידים?
      עו"ד אחוה פודים | 03/10/2019 19:39

      דוד שלום,

      נשמע שאתה עובד במקום שלא מכבד אותך.

      אכן מעסיק יכול להגיד לעובד לבצע מטלה כזו או אחרת גם אם היא לא ב-100% בהגדרת התפקיד.

      אולם, מדבריך עולה שאתה מנוצל להרבה מעבר.

      בהחלט שבתפקיד מוכר אתה לא חייב לבצע עבודות של מעצב של זה בכלל לא חלק מתפקידך.

      משום שאתה כבול ואתה לא רוצה להתפטר ולאבד את הפיצויים שלך, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי ולראות האם המעסיק מפר את חוקי העבודה, אז תהיה קיימת לך האופציה להתפטר בדין מפוטר.

      ככל שלא, אתה יכול לסרב לעבודות שאינן חלק מתפקידך, במיוחד לעבודות העיצוב ועבודות שאינן בחנות.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • עובד כללי
        דוד | 07/10/2019 12:25

        תודה על המענה,
        ברצוני לשאול שאלה נוספת. במידה ואכן אוכל להתפטר בדין מפוטר האם אוכל גם לתבוע את המעסיק על הניצול בהיותי עובד כללי ולדרוש ממנו תגמול כספי עבור מספר התפקידים הלא פרופורציונליים שביצעתי?
        תודה מראש וגמר חתימה טובה