מה דין דירה שבעליה נעלם?

  • מכירת דירה לאחר גירושין
    שמרית | 28/09/2019 09:42

    שלום,

    לפני כ10 שנים נפרדתי מבעלי דאז ועקבותיו נעלמו (הוא לא שמר על קשר, לא היה ידוע על מקום הימצאו ולא שילם מזונות), בהמשך ביצעתי תהליך גירושין בעצמי.

    לפני כ20 שנים לקחנו משכנתא ביחד, הדירה בה אני מתגוררת כעת וממשיכה לשלם את המשכנתא לבד רשומה על שנינו. כאמור הוא נעלם והפסיק לשלם לפני 10 שנים.

    התייעצתי עם עו"דלפני מס' שנים ונאמר לי שללא אישורו לא אוכל למכור את הדירה ובמידה והדירה תימכר יהיה עלי להחזיר לו חלק מהסכום ששולם על ידי שנינו ב10 השנים טרום הפרידה.

    ברצוני למכור את הדירה, איך אוכל לעשות זאת ללא אישורו? האם ניתן לשלול את חלקו בבעלות על הדירה? בכל זאת, הוא לא שילם משכנתא 10 שנים! במידה ולא ניתן, מה כן ניתן לעשות?

    תודה

    • מה דין דירה שבעליה נעלם?
      עו"ד רוית טוב-לי | 02/10/2019 23:44

      שמרית, שלום,

      את מתארת מקרה חריג ומעניין מאוד.

      אכן, כל עוד בעלך רשום כבעלים במחצית הדירה, אין את יכולה לבצע פעולות משפטיות, כמו מכירה או שיעבוד, אלא בחלקך בדירה.

      המזור הוא הגשת תביעה לבית המשפט לענייני משפחה לסעד הצהרתי, לפיה הדירה שייכת לך במלואה. רק עם פסק דין כזה תוכלי להירשם כבעלים במלוא הדירה ולמכור אותה. זו אינה תביעה קלה, ותידרשי להראות שניסית בשקידה סבירה לאתר את הגרוש כדי לתת לו הזדמנות להגיב. לא כדאי להיכנס לתביעה מורכבת מסוג זה ללא ייצוג משפטי של עו"ד מנוסה, אמין ומקצועי.

      אם זה לא מצליח, תמיד את יכולה להגיש תביעה לפירוק שיתוף. אם הגרוש אינו בנמצא, צריך לבקש שחלקו בתמורה יישמר עבורו בחשבון נאמנות. ניתן אף לתבוע לנכות מהתמורה את חלקו במשכנתא ששילמת, ואפילו את המזונות שלא שילם.

      רעיון נוסף הוא לשכור חוקר פרטי שיאתר את הגרוש. לכי תדעי, אולי בכלל הוא יסכים להעביר לך את חלקו בדירה?

      אמליץ לך לפנות לפגישת ייעוץ אצל עו"ד טוב, לפני שאת מגבשת אסטרטגיה.

      בהצלחה!

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il