פגיעה ברכב תוך כדי ביצוע חנייה

  • פגיעה בכנף
    נטע | 26/09/2019 19:01

    בעודי מתכוננת לחניה בכביש צר אך דו סטרי, התחלתי באיטיות נסיעה לאחור. לפתע אני רואה שהרכב שנסע מאחורי לא מאפשר לי לחנות ועוקף אותי משמאל. אני עוצרת מיד את הרכב וצופרת מאחר ואני רואה שהרכב העוקף מנסה להשתלב חזרה ימינה במסלול ופוגע בכנף שמאל שלי. הנהגת לא שמעה ובשעה שניסתה להשתלב חזרה במסלול, פגעה בחלק הקדמי השמאלי של רכבי בעוצמה. כעת היא מתכחשת לעובדות וטוענת שאני זו שפגעתי בה כי נסעתי לאחור, מה שבפועל לא מתאים לפגיעה ברכבים ולא הגיוני. יש לי צילומים של הכל. היא אף הודתה באשמה אך חזרה בה. האם יש עילה לתביעות קטנות במקרה זה? תודה.

    • פגיעה ברכב תוך כדי ביצוע חנייה
      עו"ד דורון ויגלר | 27/09/2019 11:26

      נטע שלום,
      1- זכות הגישה לערכאה שיפוטית פתוחה בפניך תמיד זו זכות יסוד.
      2- בית משפט זה לא כספומט- יהיה עליך להוכיח שאכן הנזק נגרם בזמן שעמדת ולא נסעת לאחור.
      3- הניסיון שלי הינו בדיני תעבורה ומעט בתביעה נזיקית אך דעי לך שלרוב ביהמש פוסק במקרים דומים לשלך אשם תורם ומחלק את האשם על שני הנהגים.
      4- מבלי לקבוע מסמרות מאחר ולא ראיתי דוח שמאי של שני הנהגים ולא תמונות אז קשה לקבוע על מי תוטל האחריות הרבה יותר.
      5- במידה ואת מבוטחת בביטוח מקיף לעיתים יותר קל להפעיל את הפוליסה עם כל המשתמע מכך (בכל אופן זה באמת תלוי בגובה הנזק וככול שהוא גבוה יותר אזי ההמלצה הזו בתוקף)
      בהצלחה בכל מקרה,

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com