הוראות בדבר כתבי טענות

  • הוראות מנהל בתי המשפט בדבר צורת כל מסמך, מצורפיו
    מיכאל | 21/09/2019 11:32

    שלום רב,

    אני מעוניין לדעת, האם מנהל בתי המשפט פירסם "הוראות טכניות בדבר צורת כל מסמך, מצורפיו ומבנהו", בהתאם לתקנה 31 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ח-2018.

    לפי מיטב ידיעתי, נכון להיום, צורת כתב הטענות נקבעה בהוראות הבאות:

    1. סעיף 68 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.

    2. הוראות מנהל בתי המשפט בדבר הגשת כתב בי-דין מיום 06.01.2010.

    3. הנחיות נשיאת בית המשפט העליון בדבר הגשת כתבי בי-דין מיום 01.11.2010.

    האם קיימות הוראות נוספות שקובעות את צורת כתב הטענות, לרבות:

    1. גודל וסוג גופן;

    2. שוליים מלמעלה, מלמטה ומצד שמאל;

    3. מרווח בין השורות;

    4. סימון ציטוטים בכתב התביעה;

    5. גובה של כותרת עליונה (לציון מספר עמוד)

    • הוראות בדבר כתבי טענות
      עו"ד טליה שנברגר | 25/09/2019 13:51

      מיכל שלום רב,

      אם לא ניתנו הנחיות מיוחדות על ידי בית המשפט, תכתוב בגופן בגודל סביר ותרווח כך שהמסמך לא ייראה עמוס מידי. אין הנחיות לעניין זה, למעט אם בית המשפט נותן אותן בהחלטה שהוא מוציא.

      בבית המשפט העליון מאוד מקפידים על רווח השוליים, רווח בין שורות וגודל גופן וחייבים צריך לפעול בהתאם להחלטה שתינתן בלי לנסות להתחכם.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il