סימון מוצגים ונספחים

  • מספור וסימון נספחים לכת התביעה
    מיכאל | 21/09/2019 11:11

    שלום רב,

    בסיס משפטי:

    הנחיות מטעם מנהל בתי המשפט, המחייבות את כל עורכי/ות הדין להוסיף לכל כתב טענות המלווה בנספחים, רשימת תוכן עניינים עם שם כל נספח, למספר את כל הנספחים לפי מספר רץ, לרשום את העמוד של כל נספח, לרשום לפני כל נספח את המספר או האות השייכים לו, את שמו ואת העמוד בו הוא נמצא ברשימה ובנוסף לכל אלה להגיש עותק נוסף של כתב טענות עם דגלונים.

    רקע עובדתי (לצורך דוגמה):

    תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (עמודים 1–25);

    נספח 1: בקשה למינוי מומחים רפואיים (סך הכל 6 עמודים)

    נספח 2: סיכום ביקור בבית חולים (סך הכל 4 עמודים)

    סך הכל עמודים בתיק: 38 לפי החישוב הבא:

    38 = 25 + 6 + 4 + דף מקדים לפני נספח 1 + דף מקדים לפני נספח 2 + דף 1 עם רשימת הנספחים

    להלן השאלות:

    1. בכותרת עליונה של כתב התביעה בכל עמוד (למעט הדף הראשון) רשום:

    כתב תביעה                    עמוד 2 מתוך

    האם צריך לכתוב "עמוד 2 מתוך 25" או "עמוד 2 מתוך 38"?

    2. מה צריך לכתוב בכותרת העליונה של נספח 1?

    להלן מספר אשפשרויות לגבי הטקסט המקדים:

    א) כתב תביעה;

    ב) נספח 1 לכתב התביעה;

    ג) נספח 1 לכתב התביעה (בקשה למינוי מוחים רפואיים)

    להלן מספר אשפשרויות לגבי ציון עמודים (לגבי העמוד הראשון בנספח 1):

    א) עמוד 1 מתוך 6;

    ב) עמוד 28 מתוך 38

    28 = 25 +  דף 1 עם רשימת הנספחים + דף מקדים לפני נספח 1 + עמוד 1 לנספח 1

    • סימון מוצגים ונספחים
      עו"ד טליה שנברגר | 25/09/2019 13:49

      מיכאל שלום רב,

      את כתב התביעה את ממספר לפי סדר רץ בלי קשר למספור הנספחים.

      אחרי העמוד האחרון של כתב התביעה תכניס את תוכן העניינים (רשימת הנספחים) - גם אותו אתה לא צריך למספר.

      בתוכן תציין כפי שכתבת:

      נספח א' - __________ (פירוט של המסמך, למשל: סיכום ביקור מיום ___) ואת העמודים של אותו הנספח (מעמוד עד עמוד).

      נספח ב' - כנ"ל...

      את העמוד הראשון של כל נספח שהוא דף לבן שבו כתוב נספח א', ב' וכו' ואת מהות המסמך - אני לא ממספרת.

      את כל עמודי הנספחים ממספרת בסדר רץ כפי שכתוב ברשימת הנספחים שלך (תוכן עניינים).

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il