שכר סופרים

  • ניסוי מע"מ משכר סופרים + מע"מ
    סער | 23/09/2019 16:22

    שלום

    רוב חיי המקצועיים עבדתי כשכיר ואני חושש שמישהו מנסה לנצל חוסר בקיאות שלי בנושאי מיסוי. מיולי האחרון אני מועסק במסגרת פרוייקט נקודתי בשכר סופרים, פרוייקט שיסתיים בראשון לאוקטובר. לפני כן הייתי שכיר ומיסיי שולמו במסגרת זו. במסגרת הפרוייקט שכרי כשכר סופרים על פי חוזה הוא 20000 ש"ח +מע"מ. אני אמור לקבל ארבעה תשלומים שווים בראשון לכל חודש (7-10/2019), 5000 ש"ח בכל פעם. זו הכנסתי היחידה בכל תקופה זו.

    רשות המיסים פטרה אותי מפתיחת תיק מאחר שמדובר בהכנסות (שכר סופרים) ממקור יחיד, ובשל גובהן וחד פעמיותן. בתשלום האחרון (01.09) הורד מע"מ משכרי. כשפניתי ושאלתי מדוע נאמר לי שמועבר מע"מ בשמי לרשות המיסים ושזה תשלום נוסף על המע"מ, לכאורה מס הכנסה. לאור הסכום הנמוך אני שואל האם על סכום כזה כשכר סופרים והכנסה יחידה, ייתכן שאני אמור לשלם מס מעבר למע"מ? והאם תשלומים כעין אלה לא אמורים לחול על המעסיק בהינתן שכר + מע"מ? ברשות המיסים אגב אמרו לי שאיני מגיע לסף המס.

    • שכר סופרים
      עו"ד משה (מוש) גבע | 25/09/2019 16:58

      השאלה לא ממש ברורה.

      אם הבנתי נכון, ממס הכנסה קיבלת פטור ממס כך שהמשלם לא צריך לנכות מס הכנסה.

      את המע"מ הם אען מעבירים במקומך, לכן את צריך לקבל את התשלום שסוכם ללא מע"מ.

      מעבר לכך לא אמורות להיות הפחתות למס הכנסה או מע"מ. אם נוכו כספים אחרים, בקש אישור על התשלום והניכוי ובדוק תחת איזה סעיף בוצע הניכוי כדי שניתן יהיה לטפל בזה.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      גבע, גריידי - משרד עורכי דין
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il