אחוז הסכמה בשני בניינים

  • אחוז הסכמת דיירים ב-2 בניינים
    JAY | 23/09/2019 14:41

    היי, בבניין שלי רוצים לבצע תמ"א 1 (חיזוק ותוספות) בפרויקט משותף עם הבניין הסמוך. ידוע לי שהחוק דורש הסכמה של 66% מהדיירים לבניין אחד. האם במקרה שלנו מחשבים את זה על פי סה"כ הדיירים של 2 הבניינים? או שזה עדיין עבור כל בניין בנפרד?

    • אחוז הסכמה בשני בניינים
      עו"ד אילן הלוי | 24/09/2019 08:22

      בוקר טוב

      אם אתם רשומים כבית משותף אחד אז הספירה היא 67% מסך בעלי הדירות בבית המשותף.

      אם אתם שתי חלקות נפרדות וכל אחד רשום היום בנפרד- יש צורך ברוב הדרוש בכל בניין בנפרד.

      בברכה

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • הכתובת שונה
        JAY | 24/09/2019 08:44

        תודה על המענה המהיר. אנחנו כנרת 2, והם כנרת 4. נראה שאנחנו לא באותה חלקה, נכון?

        • אחוז הסכמה
          עו"ד אילן הלוי | 01/10/2019 08:58

          שלום וחג שמח

          מתנצל עכשיו דוקא על מענה האיטי בגלל חופשת החג.

          העובדה כי מדובר על שתי כתובות שונות לא מלמדת כלום. עדין יכול להיות שמדובר על אותה חלקה או לחילופין - על שתי חלקות שונות בקיר צמוד. לא כתבת על איזה עיר מדובר. בכל מקרה אתה יכול לבדוק באתרים ולראות האם מדובר באותה חלקה. הכי קל מבחינתך - תחפש בגוגל מציאת גוש חלקה לפי כתובת. תראה האם לכנרת 4 ולכנרת 6 יש אותו מספר חלקה.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com