נזילה אצל השכנה

  • תביעה קטנה על נזילה אצל השכנה
    מירי | 22/09/2019 16:54

    שלום,

    השכנה שמתחתיי התלוננה בדצמבר שעבר על רטיבות בתקרה שלה בשירותים שלטענתה נגרמת ממני. הוזמן על ידי אינסטלטור דרך חברת הביטוח אך היא סירבה לתת לו להכנס. בנוסף היא הגישה תביעה קטנה בנושא זה עם בקשה לפיצוי על הנזק (ללא הערכת שמאי וללא בדיקה של אינסטלטור). פסק הדין שניתן היה שנזמין אינסטלטור שמקובל על שתינו, על חשבוני, ובמידה והנזק לא ממני, היא תישא בהוצאות. לאחר שיחה איתה ואישור ממנה בעל פה, הוזמן שוב אינסטלטור דרך חברת הביטוח. הוא בדק את 2 הדירות וקבע שהנזק אינו ממני. בנוסף, נכון להיום אין רטיבות בדירת השכנה וקיימים סימני התפוררות של הצבע. המסמכים הוגשו לבית המשפט.

    השכנה לא היתה מרוצה מהאבחנה שלו והגישה בקשה למשפט חוזר בטענה שהאינסטלטור שהוזמן לא היה מוסכם עליה והוא הוזמן לטענתה על סמך הכרות אישית (כמובן שאת הכסף לא ראיתי ממנה..).

    סירבתי למשפט חוזר, אך השופט קבע שאם לא נגיע להסכמה לגבי זהות האינסטלטור, בית המשפט יכריע לגבי זהותו. וכך היה- ההחלטה האחרונה של השופט מבטלת את הביקור של האינסטלטור מטעם הביטוח בעקבות כך שהשופט מקבל את גרסת התובעת שהוזמן אינסטלטור שלא הוסכם על ידה. עקב כך, הוא קבע שאני אזמין שוב (פעם שלישית) אינסטלטור שנקבע על ידו ואפקיד בקופת בית המשפט 1800 ₪ + מע"מ. במידה ויתברר שהנזק אינו ממני, היא תישא בהוצאות. ברור לי, שגם אם הבעיה היא לא בדירה שלי, אני לא אראה את הכסף בחזרה.

    מה אפשר לעשות? מדוע חוות הדעת של הביטוח לא מתקבלת רק על סמך טענתה של התובעת שהיא לא הסכימה לביקורו? אם כך, למה הכניסה אותו לבדוק את הדירה שלה?

    האם יש אפשרות לבקש משפט חוזר?

    תודה

    • נזילה אצל השכנה
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/09/2019 20:49

      מדובר בשאלה שאינה כללית ולכן בלתי אפשרי להשיב ללא עיון במסמכים ולימוד התיקים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com