משיכת כספים מחשבון שבעליו נפטר

  • מידע חשבון נפטר
    המשך | 14/09/2019 22:42

    בהמשך לתשובתך לשאלה המקורית, שולח שוב את המשך השאלה שלא נענית. אודה לך על התייחסותך

    תודה על תשובתך
    אבל משהו לא ברור לי.. גם אם היו שני שותפים בחשבון ואחד נפטר ביום X. עכשיו ממשיך השותף השני לקבל כספים שמקורם בנכסים שלו בלבד והוא ממשיך להתנהל בחשבון הנ''ל (הרי למה לפתוח חשבון נוסף רק על שמו).
    עכשיו ביום בהיר אחד לא יכולים לבוא יורשי הנפטר ולדרוש מחצית מהכסף שיש בחשבון נכון ליום הזה. הרי הם לא יורשים כסף המשותף השני זה כספו שלו בלבד.
    אני לא יודע איך היה אמור להתנהל הבנק עם הוודעו על פטירת השותף הראשון בעניין המשך פעילות השותף השני. האם היה אמור למנוע ממנו לקבל כספים עד שיהיה צו ירושה? הכי לא יכול להיות מצב שיורשי השותף הראשון יושנים על זכותם ומחכים שיהיה כסף בחשבון המשותף שמקורם לא לזכות הנפטר ואז לקחת 50 אחוז מכסף לא שלהם!!
    הגיון זה גם משליך על עובדת קבלת המידע.
    ההיגיון אומר שהבנק עדיין אמור להבדיל למי יש זכות על הכסף גם אם יש שני שותפים בחשבון ובמיוחד שאחד מהם נפטר. אז מה הפתרון? ברגע שאחד נפטר לפתוח חשבון אחר רק על שם הנותר שמא לא יקחו לו את כספנו העתידיים?? לא הגיוני

    • משיכת כספים מחשבון שבעליו נפטר
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/09/2019 23:40

      שלום רב,

      הנחת המוצא שלך שהכספים שייכים לשהי השותים שווה בשווה (וזו אכן החזקה) - לא תמיד נכונה בפועל.

      הבנק לא מוכן לקבל על עצמו שום סיכון של תביעה מיורשי השותף הנותר.

      לפיכך, "אין מצב" שהבנק יסכים לחלק כספים בחשבון שמי מבעליו נפטר בלי צו ירושה/צו קיום צוואה.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • לא מובן
        המשך | 19/09/2019 13:16

        מצטער אבל שוב לא הבנת למרות שהייתי מאד ברור
        ביום X נפטר אחד בעלי החשבון. עובדתית (לא ניחוש שלי) בעל השותף השני בחשבון המשיך להתנהל בחשבון ולקבל כספים לחשבון שנמשכו אחר כך. ולבסוף גם הוא נפטר.
        כעת אני כיורש 'ל בעל החשבון האחרון מנסה לקבל אינפורמציה על הכספים שהוא קיבל לאחר יום X ונמשכו. הכספים אותם הייתי אמור לירוש.
        הבנק מתנה לקבל מידע (מידע לא כספים שגם ככה אין) בהסכמת יורשי בעל החשבון הראשון.
        על זה מה שאני מתלונן פה כבר 4 הודעות..
        נא לענות בהקשר למה שנשאלו
        תודה