בנק מסרב לתת מידע על חשבון נפטר

  • בנק מסרב לתת מידע על חשבון נפטר
    מנואל | 11/09/2019 20:47

    בחשבון שבו היו שני שותפים בחשבון ושניהם נפטרו בהפרש של שנים. שותף 1 נפטר ומספר שנים אחריו נפטר שותף 2. לשותף 1 אין צו ירושה ולשותף 2 יש.
    כעת בא היורש של שותף 2 וביקש לקבל מידע על הנעשה בחשבון ובכספים שעומדים לזכות שותף 2 ובכלל לתקופות שרק שותף 2 נותר בעל החשבון היחיד.

    הבנק מסרב דורש אישור יורשי שותף 1.
    לפי סעיף אריכות ימים לאחר פטירת שותף 1 הבנק מאפשר לשותף 2 להתנהל רגיל בחשבון עד להוצאת צו ירושה. בכל אופן לא יצא צו ירושה על שותף 1 שותף 2 המשיך לקבל כספים שלו המיועדים אליו לחשבון.
    כעת שותף 2 נפטר ויש לו יורש.
    למה לעזאזל חושב הבנק שיורש נפטר 2 צריך אישור של יורשי שותף 1 (שאין) כדי לקבל מידע על הנעשה בחשבון של שותף 2 בלבד בתאריכים בהם שותף 1 לא היה בחיים???

    נשלחו כתבי התראה ותלונות הציבור של הבנק.
    לא עזר. שלב הבא זה תביעה? תביעה לקבלת סעד מהבנק בדבר הוראה לקבלת המידע או מה?
    תודה מראש

    • בנק מסרב לתת מידע על חשבון נפטר
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2019 23:56

      שלום רב,

      חסר נתון חשוב והוא - זכויות החתימה. אצא מתוך הנחה שזכויות החתימה היו לשניהם יחדיו.

      הסכם אריכות ימים היה תקף בין השותפים המקוריים לחשבון. עם פטירת שניהם, הבנק אמור להקפיא הפעילות בחשבון ולאפשר ביצוע פעולות רק בהסכמת כל השותפים.

      משאלו נפטרו- אין מנוס מלקבל הסכמת היורשים.

      עם זאת, ביחס לקבלת מידע, בלבד, אני סבור שלכ"א מהשותפים יש זכות בסיסית זו, ואם הבנק מסרב - פנה לפיקוח על הבנקים . אם לא יעזור - אין מנוס מתביעה.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • המשך
        המשך | 12/09/2019 08:44

        תודה על תשובתך
        אבל משהו לא ברור לי.. גם אם היו שני שותפים בחשבון ואחד נפטר ביום X. עכשיו ממשיך השותף השני לקבל כספים שמקורם בנכסים שלו בלבד והוא ממשיך להתנהל בחשבון הנ''ל (הרי למה לפתוח חשבון נוסף רק על שמו).
        עכשיו ביום בהיר אחד לא יכולים לבוא יורשי הנפטר ולדרוש מחצית מהכסף שיש בחשבון נכון ליום הזה. הרי הם לא יורשים כסף המשותף השני זה כספו שלו בלבד.
        אני לא יודע איך היה אמור להתנהל הבנק עם הוודעו על פטירת השותף הראשון בעניין המשך פעילות השותף השני. האם היה אמור למנוע ממנו לקבל כספים עד שיהיה צו ירושה? הכי לא יכול להיות מצב שיורשי השותף הראשון יושנים על זכותם ומחכים שיהיה כסף בחשבון המשותף שמקורם לא לזכות הנפטר ואז לקחת 50 אחוז מכסף לא שלהם!!
        הגיון זה גם משליך על עובדת קבלת המידע.
        ההיגיון אומר שהבנק עדיין אמור להבדיל למי יש זכות על הכסף גם אם יש שני שותפים בחשבון ובמיוחד שאחד מהם נפטר. אז מה הפתרון? ברגע שאחד נפטר לפתוח חשבון אחר רק על שם הנותר שמא לא יקחו לו את כספנו העתידיים?? לא הגיוני