חוות דעת מומחה בתביעת נזיקין

  • מומחה מטעם בת משפט משקר בחוות דעתו
    מיכל | 11/09/2019 17:30

    תבעתי בבית משפט שלום את השכן מעליי בגין שמדירתו יש נזילה לדירתי המסבה נזק.

    מומחה מטעם בית משפט הגיע לבדוק את דירתי ודירת השכן, למרות שהמומחה הגיע לתדהמתי ללא כל מכשור וציוד בדיקה שהוא, וכחלק מכך לא ביצע כל בדיקה עם כל מכשור רשם בשקר המומחה בחוות הדעת כי ביצע בתקרת דירתי בדיקת לחות עם מכשיר מד לחות וכי לא נראתה לחות חריגה, על סמך שקר זה קבע המומחה כי אין נזילה לדירתי מדירת השכן.

    שאלתי היא:

    מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם ניתן לדרוש מהמומחה להיבדק בפוליגרף על כך שלא בדק עם מד לחות? האם לפעול בדרך אחרת מה ניתן לעשות?

    תודה רבה

    • חוות דעת מומחה בתביעת נזיקין
      עו"ד גיל קראוס | 12/09/2019 16:59

      ערב טוב,

      לא ניתן לבקש שהמומחה ייבדק בפוליגרף, אבל ניתן לבקש לחקור את המומחה בחקירה נגדית במסגרת ההליך המשפטי ואז לעמת אותו עם הדברים ובמידה ובית המשפט יסבור שנפל פגם בחוות הדעת, הוא יכול לסטות ממנה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il