האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע בגין פרסום תמונות אינטימיות?

  • פרסום תמונות אישיות שלי
    שרית | 11/09/2019 17:22

    שלום,

    אני לא יודעת אם זה המקום המתאים אבל אני מנסה בכל זאת.

    לפני כשלוש שנים גיליתי שאדם שיצאתי איתו במשך תקופה לא ארוכה פרסם תמונות אינטימיות שלי וכתב לצידן כל מיני אמירות פוגעניות. את התמונות שלחתי לו בזמן שיצאנו אבל לא הייתה לי כל כוונה שהוא יפיץ אותן ויפרסם באתרים.

    בעקבות המקרה עברתי התמוטטות קשה והייתי בטיפול פסיכולוגי. כעת הבנתי שהמעשים שלו מהווים פגיעה בפרטיות ואני יכולה לתבוע פיצוי של 50 א' ללא הוכחת נזק.

    האם זה נכון? אני יכולה להגיש תביעה כנגדו?

    • האם ניתן להגיש תביעת לשון הרע בגין פרסום תמונות אינטימיות?
      עו"ד תום שנפ | 11/09/2019 17:31

      שרית שלום,

      צר על לי המקרה אותו חווית.

      הפצת תמונות אינטימיות בעלות אופי מיני ופרסומן, ללא הסכמה, אכן מהווה פגיעה בפרטיות המצולם ומקימה לך עילת תביעה.

      עם זאת, סעיף 26 לחוק הגנת הפרטיות קובע תקופת התיישנות של שנתיים, בניגוד לתקופת ההתיישנות ה"רגילה" בחוקים אחרים, שעומדת על שבע שנים. מתיאורך, עולה כי הפרסומים נעשו לפני כשלוש שנים, ולכן עילה זו של פגיעה בפרטיות התיישנה.

      עם זאת, חשוב לציין כי מלבד העילה של פגיעה בפרטיות, ייתכן ועומדות לך עילות תביעה נוספות.

      כך, ניתן לתבוע בגין המעשים לפי סעיף 3 לחוק למניעת הטרדה מינית. חוק זה מאפשר אף הוא הגשת תביעה בנסיבות העניין. לפי חוק זה ניתן לתבוע פיצוי של עד 120,000 ₪ בגין המעשים המתוארים על ידך, והתביעה בעילה זו טרם התיישנה.

      בנוסף, ייתכן כי עומדת לך עילת תביעה בלשון הרע, בגין פרסום התמונות ובגין האמירות הפוגעניות אשר צורפו לצידן. גם חוק זה מאפשר פיצוי ללא הוכחת נזק העומד על כ-70,000 ₪, ואף כפל פיצוי אם הפרסום נעשה בזדון. גם עילת תביעה זו, טרם התיישנה.

      עוד אציין, כי המעשים המתוארים על ידך מהווים עבירה פלילית, וניתן להגיש בגינם תלונה למשטרת ישראל.

      בכל מקרה, ממליץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני לשם בדיקה ומימוש של זכויותיך.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il