פיצול דירה בבית משותף

  • האם לאור שינוי החוק יש סיכוי לאישור פיצול דירה?
    אלי | 10/09/2019 14:48

    ב2017 הוסף תיקון לחוק התכנון וההבמיה המאשר פיצול דירות רק לבתים צמודי קרקע.

    בעבר במקרים מיוחדים לעיתים היה ניתן לקבל אישור.

    לאור שינוי החוק, האם יש איזה שהוא סיכוי כלשהוא, איזה שהיא דרך, לקבל אישור על פיצול דירה בבית משותף ?

    • פיצול דירה בבית משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/09/2019 14:03

      שלום אלי,

      כאמור, השינוי בחוק חל על בתים צמודי קרקע בלבד.

      המצב לגבי דירות בבתים משותפים נותר כפי שהיה. על מנת לקבל היתר לפיצול דירה בבית משותף יש לוודא שלא נוצלה מלוא קיבולת הבניה על פי התב"ע, לקבל הסכמת השכנים ולהגיש בקשה מתאימה לקבלת היתר לוועדה המקומית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד

      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com