מבוטח פעמיים יקבל פעמיים????

  • כפל ביטוח = כפל תביעה?
    idan | 07/09/2019 04:00

    1. אם ביטוח לאומי קבע לי אי כושר עבודה (מכל סיבה שהיא- מחלה/תאונה), ויש לי פוליסת ביטוח אכ"ע בשתי חברות (כולל הרחבת "אי קיזוז מול גופים אחרים") וכן קיים ביטוח אכ"ע בקרן פנסיה, האם אפשר לתבוע את כל הגופים במקביל (ביטוח לאומי, שתי הפוליסות והפנסיה)? אם כן, הסכום שיתקבל מכולם יחד יעבור את התקרה של 75% מהשכר? (עקב הכפל הביטוחי) 2. האם אכ"ע נחשב "מקרה ביטוח"? אם כן, זה אומר שאפשר לתבוע בגין כל "מקרה ביטוח" (במקרה זה אובדן כושר עבודה) רק פעם אחת / חברה אחת?

    • מבוטח פעמיים יקבל פעמיים????
      עו"ד אלי לוטן | 10/09/2019 11:38

      שלום עידן,

      השאלה שלך מעניינת, חשובה ומעוררת סוגיה שאפשר להתווכח עליה לא מעט (למרות שחברות ביטוח טוענות שאין מה להתווכח...).

      סוגיית "כפל ביטוח" מוסדרת בחוק חוזה הביטוח אך זאת רק לגבי ביטוח רכוש ואלמנטרי. לפי לשון החוק ההסדר בחוק אינו חל על ביטוח חיים (וביטוח אובדן כושר עבודה בכלל זה).

      ההסדר של קיזוז ומגבלת 75% מההכנסות נולד בניסוחי פוליסות ביטוח ובהנחיות המפקח על הביטוח. חברות הביטוח עצמן משתמשות בהנחיית ההגבלה כשנח להן (כשצריך לשלם...) אבל מנסות להתעלם ממנה כשנח אחרת (כשמנסים למכור לך פוליסה). מזה נובעים הסעיפים של "אי קיזוז" [בדרך כלל "אי קיזוז" מתייחס לביטוח לאומי, ובמקרים ספציפיים יכול להיות רחב יותר - דורש בדיקה].

      ההתמודדות במקרים כאלה אינה פשוטה ואין "פתרון בית ספר". צריך לנהל את התביעות המקבילות בתכנון נבון ולמקסם את התוצאה. זה דורש הרבה יותר מקצוענות ממה שאפשר להקנות במסגרת פורום ייעוץ כללי.

      לשאלה השניה - "האם אכ"ע נחשב 'מקרה ביטוח'?" התשובה היא - לא! "אכ"ע" - הוא ביטוי מקוצר (ראשי תיבות"). "מקרה ביטוח" הוא אוסף מדוייק של עובדות המתוארות בפוליסה כ"מקרה ביטוח". אין שום פוליסה בישראל שבה יופיע הכתוב  - " 'מקרה הביטוח' - אכ"ע. ".

      להגיד "אכ"ע הוא מקרה ביטוח" זה חובבני ולא מקדם בשום דרך לכיוון המטרה שלך.

      לשאלה השלישית - האם זה אומר שניתן לתבוע רק פעם אחת / חברה אחת? לשאלה אין שום משמעות. בכל מקרה אין כלל כזה (בטח שאין כלל עם חלופות - "פעם אחת / חברה אחת").

      שלמת על כמה פוליסות במקביל, בזבזת הרבה כסף, עכשיו בזמן אכ"ע - זה לא הזמן לנסות להתמודד לבד...

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום דיני ביטוח

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com