מה דינו של מתן טיפול שלא כדין במהלך שירות צבאי?

  • תקיפה והזרקה של חומר ללא הסכמה
    דולב | 04/09/2019 01:36

    שלום רב לעורכי הדין מנהלי הפורום
    שאלתי יחסית קצרה, נקודתית וישירה :
    1. התגייסתי לצה"ל עם בעיה עורית נרכשת מילדות.
    2. אחרי 17 חודש של שירות צבאי נקראו חיילי הפלוגה
    למרפאה לקבלת זריקה ביד בזרוע ימין - ללא הסבר, ללא
    מתן אישור בע"פ או בכתב וללא פרטי הזריקה והנסיבות.
    3. בתום שירות מלא, חצי שנה לאחר השחרור בשל החמרה
    במצב העורי עמדתי לוועדה רפואית ושוחררתי משמ"פ עם אבחנה
    אחרת שונה של מחלת עור שאובחנה במרכז הרפואי בבלינסון.
    *לדעתי יש קשר בין הזריקה שהוזרקה לי לשינוי והחמרה במחלת העור
    *להבנתי מתן זריקה ללא קבלת אישור והסכמה כמוה כתקיפה .
    לעו"ד. לאור הנ"ל מה דעתכם, מה עמדתכם, מה המלצתכם ?
    בתודה מראש
    בכבוד רב
    *במתכוון לא ציינתי שמות מחלות העור

    • מה דינו של מתן טיפול שלא כדין במהלך שירות צבאי?
      עו"ד ורד פרי | 04/09/2019 10:45

      שלום דולב,

      עפ"י חוק זכויות החולה, תשנ"ן-1996, טיפול רפואי יינתן למטופל רק אחרי שהוא הסכים הסכמה מדעת לקבלת הטיפול.
      לכן - אין ספק שצריך היה להסביר כנגד מה הזריקה, מדוע היא ניתנת, מה הסיכונים בה ומה התועלת שבה, ורק לאחר קבלת הסכמתך ניתן היה להזריק אותה.
      כדי לבסס את הקשר בין מתן הזריקה לבין החמרה במחלה שלך, צריך חוות דעת רפואית שתקשור בין השניים, ורק אם יש חוות דעת כזו, וניתן גם לכמת את מידת ההחמרה, אפשר לשקול נקיטת הליכים משפטיים.
      לגבי ההליכים המשפטיים עצמם - מכיון שהטיפול ניתן לך במסגרת השירות הצבאי, התביעה המתאימה היא פנייה לקצין התגמולים בדרישה להכרה עפ"י חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959. את צריכה לפנות לעו"ד שמתמחה בהגשת תביעות כאלה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 04-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il