האם מותר למעסיק של כ"א לפטר עובדת בחל"ד?

  • קובץ מצורף עובדת קבלן, 15 חודש שתמו במהלך החל"ד
    צבי | 03/09/2019 15:25

    התחילה לעבוד ב1/5/18 [עם חוזה עבודה ל9 חודשים, שהוארך ללא חוזה ע"י עבודה בפועל]

    יצאה לחל"ד ב20/5/19, קיימה פגישות עבודה עם המעסיק בפועל במהלך החל"ד בנוגע לפרטי חזרתה לעבודה וכן בנוגע להעסקתה כעובדת ישירה ב12/8/19 וב18/8/19. ב28/8/19 קיבלה טלפון מקבלן כוח האדם שבו הוא הודיע לה שהמעסיק בפועל שלח לו מייל באותו היום על סיום ההצבה של העובדת, וללא קליטה כעובדת ישירה. שיחות בירור עם הצעסיק בפועל העלו שאכן כך, וכיון שאין תקן הוחלט שלא לקולטה.

    מקסימום ההעסקה כעובדת קבלן לפי מה שהבנתי הוא 15חודש [סעיף 12א לחברות כוח אדם] ובמידה ומועסקים מעבר לכך, נהפכים לעובדים ישירים של המעסיק בפועל.

    שאלתי היא האם חל"ד עולה למניין 15 החודשים הנ"ל, ולכן מה2/8/19 יש לראותה כעובדת המעסיק בפועל או שלא.

    במידה ולא, מה מעמדה לגבי חברת כוח האדם כרגע מבחינת חובת ההעסקה ותשלום שכר.

    • האם מותר למעסיק של כ"א לפטר עובדת בחל"ד?
      עו"ד אחוה פודים | 04/09/2019 09:49

      צבי שלום,

      ראשית מדובר במקרה מורכב שראוי לקבל עליו ייעוץ פרטני שכן באמצעות פורום זה מקבלים ייעוץ ראשוני וקשה לקבל את כל הפרטים.

      מכל מקום, על פניו נראה שמדובר במקרה סבוך.

      ראשית, לא ברור האם השר אישר את ההארכה מעל 9 חודשים.

      שנית, גם אם ההארכה נתקבלה, לטעמי בחופשת הלידה נספרת כפי שהיא נספרת לצורך חישוב פיצויי פיטורים הפרשות לפנסיה ויוצ"ב ולכן לטעמי משחלפו 15 חודשים, הרי שהיא צריכה להקלט כעובדת מן המניין ואסור לפטרה.

      שלישית, גם מעבר לסוגיית ההיריון, ככל שאכן אין תקן בעבורה, הרי שמדובר בהפרת חובת תום הלב מצד המעסיק בפועל, שכן היא "בזבזה" תקופה ארוכה בה עבדה לשווא, כאשר בזמן זה יכלה להקלט כבר במקום אחר.

      מנגד-

      החוק אוסר על פיטורים, אולם משום שחברת כ"א הציעה עבודה אחרת, חברת כ"א לא הפרה את החוק.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com