האם ניתן לסגור תיק הוצאה לפועל מחוסר פעולה?

  • סגרת תיק
    משה | 27/08/2019 15:11

    האם  ניתן  לסגור   תיק   מחוסר   פעולה   מזה  שנים  עשורים

    • האם ניתן לסגור תיק הוצאה לפועל מחוסר פעולה?
      עו"ד נילי רובינוב | 02/09/2019 20:53

      שלום וברכה,

      בהתאם לתקנה 126 (ד) לתקנות ההוצאה לפועל ניתן לסגור תיק הוצאה לפועל באם חלפו שנתיים מיום שבוצעה בו פעולה אחרונה, אלא אם מדובר בתיק משכנתא או תיק למימוש משכון.

      חשוב להדגיש כי התיק לא נסגר אוטומטית אלא לרשם ההוצאה לפועל יש סמכות לבקש את עמדת הזוכה בטרם יסגר התיק, וככל והתיק יסגר בהתאם לתקנה הרי שבאפשרות הזוכה להגיש בקשה מחדש לפתיחת התיק לאחר סגירתו והעניין נתון לשיקול דעתו של כבוד רשפם ההוצאה לפועל.

      להלן נוסח התקנה:

       126 (ד) עברו שנתיים מיום שנעשה הליך בהוצאה לפועל ולא נקט הזוכה בהליך נוסף באותו תיק יחולו הוראות אלה:

      (1) רשם ההוצאה לפועל רשאי לתת הודעה לזוכה לבוא ולתת טעם מדוע לא ייסגר התיק;

      (2) לא נתן הזוכה כל טעם, בתוך 30 ימים מיום המצאת ההודעה או פרק זמן ארוך יותר שנקבע בהודעה, ייסגר התיק;

      (3) האמור בתקנת משנה זו לא יפגע בזכותו של הזוכה להגיש בקשה לפתיחה מחדש של תיק סגור;

      (4) בוער התיק לפי תקנות הארכיונים (שמירתם וביעורם של תיקי בית משפט ובתי דין דתיים), התשמ"ו-1986, רשאי הזוכה להגיש בקשה חדשה לביצוע החוב בתיק שבוער; לבקשה יצורף גם חשבון מעודכן ומפורט של יתרת חובו של החייב לרבות פירוט התשלומים שביצע החייב או מי מטעמו על חשבון החוב, חתום בידי הזוכה או בא כוחו;

      תקנת משנה זו לא תחול על תיקי משכנתה ותיקים למימוש משכון.

      לתשומת ליבך כי בהתאם לשאלתך ובאם חלפו 20 שנה ולא בוצעה כל פעולה בתיק, בהחלט יש מקום להורות על סגירת התיק ולכל הפחות להפחית את הריביות הגבוהות שהצטברו בתיק מאחר וקיימת פסיקה עניפה הקובעת כי תיק ההוצאה לפועל לא מהווה תוכנית/קופת חיסכון לזוכה.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      רחוב סחרוב 19 קומה 1 כניסה D, קניון ערי החוף, ראשון לציון
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com