האם החלטת רשם הוצאה לפועל גוברת על בית משפט משפחה?

  • החלטת הוצל'פ
    גילי | 28/08/2019 10:35

    שלום רב.

    לגרוש חוב עצום בהוצלפ עקב אי תשלום מזונות.

    הנל הגיש פעמיים בקשה להוצלפ שיאפשרו לו לפנות לבית המשפט לענייני משפחה לפריסת חוב

    עבר.

    תגובת רשם אחד: "החייב לא עמד בתנאי התשלום שנקבעו...., ועל כן מצאתי לדחות את בקשתו בעניין הפניית הצדדים לבית המשפט לצורך פריסת החוב."

    תגובת רשם שני:" אינני רואה להפנותו פעם נוספת לבית המשפט. על החייב להפגין רצינות לאורך זמן בתשלומים השוטפים ורק לאחר מכן לחדש הבקשה להפנותו לבית המשפט...."

    ובכל זאת הגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה, העניין נידון, התקבלה החלטה בנוגע לחוב עבר, החוב נפרס לתשלומים מגוחכים, והוסרו כל הגבלות שניתנו לו.

    האם הגיוני????

    האם החלטת ההוצלפ איננה חזקה דיה?

    • האם החלטת רשם הוצאה לפועל גוברת על בית משפט משפחה?
      עו"ד נילי רובינוב | 02/09/2019 20:59

      שלום וברכה,

      צר לי לשמוע שלמרות החלטות של כבוד רשמי ההוצאה לפועל, החייב החליט לפעול על דעת עצמו ולפנות ישירות לבית משפט לענייני משפחה.

      נשאלת השאלה האם בית המשפט לענייני משפחה ידע אודות החלטות רשמי ההוצאה לפועל שניתנו בטרם פניית החייב? האם ניתנה לכך התייחסות בהחלטה או בהחלטות של בית המשפט?

      כך גם לא ברור מדוע לא התנגדת לפניית החייב כשהוא פנה לבית המשפט לענייני משפחה אם ישנן החלטות של רשם ההוצאה לפועל המונעות מהחייב להגיש את הבקשה?

      לגופו של עניין - באם שאלתך היא מה גובר - הוצאה לפועל או בית משפט לענייני משפחה יש להדגיש כי רק החלטות של בית המשפט העליון הן החלטות שמחייבות משפטית את כל הערכאות שמתחתיו. החלטות של בית המשפט המחוזי הינן החלטות שמנחות את הערכאות שלמטה. ובין בית משפט לענייני משפחה להוצאה לפועל אין העדפה.

      מקווה שהצלחתי להשיב לשאלתך.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד

      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      רחוב סחרוב 19 קומה 1 כניסה D, קניון ערי החוף, ראשון לציון
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com